Έρχεται νέος μεγάλος ποδηλατόδρομος στην Αθήνα -Από ποιες περιοχές θα περνάει

Ποδηλατόδρομος

Στις ράγες μπαίνει η δημιουργία μιας νέας ποδηλατικής διαδρομής στην πρωτεύουσα με φόντο την προώθηση των εναλλακτικών και φιλικών προς το περιβάλλον μετακινήσεων.

Ένας νέος ποδηλατόδρομος που θα προάγει τις «πράσινες» μετακινήσεις και θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών σχεδιάζεται στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια ένα νέο έργο το οποίο βρέθηκε στο προσκήνιο σε συνάντηση στις 8 Ιουνίου στο συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης, παρουσία των Δημάρχων Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, Μεταμόρφωσης, Στράτου Σαραούδα, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, και της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκδηδόνας, Γιάννη Βούρου.

Η νέα ποδηλατική διαδρομή αυτή θα είναι ανάμεσα στους Δήμους Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Κηφισιάς, η οποία μάλιστα να συνδεθεί με την προβλεπόμενη διαδρομή, που θα ξεκινά από το Γκάζι. Στον Δήμο θα καταλήγει επί της οδού Αχαρνών στη κάτω είσοδο του τρένου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ποδηλατόδρομος

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, και ο Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αθανάσιος Βλαστός.

Όπως διαπιστώθηκε από τις τοποθετήσεις του κ. Βλαστού και του κ. Μπακογιάννη υπάρχουν όλα τα δεδομένα και διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, ενώ δεσμεύτηκαν να συνδράμουν στον σχεδιασμό και την υλοποίησή του έργου.

Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι επιβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις μεταξύ των όμορων δήμων και εξέφρασαν την κοινή τους βούληση να διαμορφώσουν μια κοινή ποδηλατική διαδρομή, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ποδηλατόδρομος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει αναπτυγμένο μεγάλο δίκτυο ποδηλατόδρομων 13.2 χλμ διαμορφωμένο με διαδρόμους. Έχουν πραγματοποιηθεί επισκευές σημείων του ποδηλατοδρόμου στο κέντρο της Κηφισιάς και σύντομα θα ξεκινήσουν και νέα έργα επισκευών του υφιστάμενου δικτύου.

«Στον Δήμο εντάσσουμε το έργο της Κοινής Ποδηλατικής Διαδρομής στον γενικότερο σχεδιασμό για την βιώσιμη αστική κινητικότητα. Εφαρμόζουμε πολιτικές ενίσχυσης ήπιων μορφών μετακίνησης (πατίνια, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, πεζόδρομους κ.α.) και υλοποιούμε αναπλάσεις όπως πάρκο αναψυχής Γράμμου Φοίνικα, πλατεία Αδαμών, πλατεία Μικρασιατών κ.α.) σε σημεία του Δήμου», οι δηλώσεις των υπευθύνων της Δημοτικής Αρχης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ