Νέος κινητήρας θαύμα από τους Γερμανούς -Γιατί θα φέρει την επανάσταση

Νέος κινητήρας θαύμα από τους Γερμανούς 2023

Μία ακόμη γερμανική εταιρεία παρουσιάζει έναν νέου τύπου κινητήρα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ο οποίος υπόσχεται αυξημένη ενεργειακή απόδοση και πιο φιλικό περιβαλλοντικά πρόσωπο.

Οι εξελίξεις στον εξηλεκτρισμένο κόσμο των τεσσάρων τροχών τρέχουν με γοργό ρυθμό με τους κατασκευαστές να παρουσιάζουν ολοένα και πιο αποδοτικές εφαρμογές στα συστήματα κίνησης, οι οποίες έχουν παράλληλα και πιο χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Η γερμανική Mahle είναι από τις ευρωπαϊκές εταιρείες που κινούνται στην αιχμή των εξελίξεων επενδύοντας τεράστια ποσά τα τελευταία χρόνια στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης για αυτοκίνητα, τόσο στην εξέλιξη των μπαταριών και των περιφερειακών τους όσο και στους ίδιους τους ηλεκτρικούς κινητήρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελευταία μεγάλη εξέλιξη για την Mahle στον συγκεκριμένο τομέα είναι ο νέος επαγωγικός ηλεκτρικός κινητήρας, τον οποίο οι Γερμανοί ονομάζουν Magnet-free Contactless Transmitter electric motor (MCT).

Ο MCT επαγωγικός ηλεκτρικός κινητήρας, ο οποίος είναι έτοιμος για εμπορική εφαρμογή ευρείας παραγωγής, πετυχαίνει σύμφωνα με την Mahle επίπεδο ενεργειακής απόδοσης που φτάνει στο 95% και μπορεί να συγκριθεί μόνο με την απόδοση των ηλεκτρικών μοτέρ που χρησιμοποιούνται στην Formula E.

Παράλληλα ο MCT κινητήρας των Γερμανών δεν χρειάζεται σπάνιες γαίες για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει και αυτό μειώνει το κόστος παραγωγής του ίδιου του κινητήρα, μειώνει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο από την κατασκευή του, ενώ μειώνει έμμεσα και τις τεράστιες πιέσεις που ασκούνται στις τιμές των σπάνιων γαιών παγκοσμίως.

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό ατού του νέας γενιάς ηλεκτρικού μοτέρ της Mahle είναι η εξάλειψη των τριβών των κινούμενων μερών του, τα οποία δεν ακουμπούν με τα στατικά μέρη για την μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας. Το τελευταίο αυξάνει κατακόρυφα τη διάρκεια ζωής του μοτέρ περιορίζοντας παράλληλα το κόστος της συντήρησής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο μοτέρ των Γερμανών, το οποίο έχει ήδη κερδίσει τα πρώτα του βραβεία, μπορεί τέλος να κατασκευαστεί εύκολα σε διαφορετικά μεγέθη και να καλύψει έτσι ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από αυτοκίνητα πόλης έως και φορτηγά βαρέως τύπου.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ