Νέος κινητήρας για το Lada Niva -Ο ισχυρότερος στην ιστορία του

Lada Niva Legend Bronto

Μια πολύ μεγάλη αλλαγή ετοιμάζει η AvtoVAZ για το σκληροτράχηλο Lada Niva, το οποίο θα είναι σύντομα διαθέσιμο με νέο, ισχυρότερο και σαφώς πιο σύγχρονο κινητήρα.

Μετρά πλέον πάνω από τέσσερεις δεκαετίες στην παραγωγή και όπως δείχνουν όλα θα συνεχίσει να είναι κοντά για πολλά χρόνια ακόμη.

Ο λόγος για το σκληροτράχηλο Lada Niva, το οποίο έχει μείνει σχεδόν απαράλλαχτο από τότε που παρουσιάστηκε το 1977, έχοντας δεχτεί μόνο κάποιες μικρές αλλαγές στη σχεδίαση και τον εξοπλισμό του, με βελτιώσεις να πραγματοποιούνται και στον αειθαλή κινητήρα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κινητήρας του Niva, ο οποίος προέρχεται κυριολεκτικά από άλλη εποχή (όπως και το υπόλοιπο off-roader), αναμένεται σύντομα να «υποβαθμιστεί» αφού από μοναδική επιλογή θα αποκτήσει εσωτερικό ανταγωνισμό με τους Ρώσους να ετοιμάζουν και μία δεύτερη ισχυρότερη έκδοση.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, η παραγωγή του ισχυρότερου Niva στην ιστορία αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με το μοτέρ να είναι ο εν σειρά 4κύλινδρος του 1,8 λίτρου που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στα προσθιοκίνητα επιβατικά τους μοντέλα.

Το εν λόγω ατμοσφαιρικό μοτέρ λέγεται ότι θα αποδίδει 126 ίππους κάτω από το καπό του Niva και για την τοποθέτησή του στο σκληροτράχηλο off-roader θα απαιτηθούν και κάποιες αλλαγές στον χώρο του μηχανοστάσιου οι οποίες προς το παρόν δεν διευκρινίζονται προς το παρόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλες αναφορές κάνουν επίσης λόγο για ένα μικρότερης χωρητικότητας μοτέρ στο 1,6 λίτρο, το οποίο θα έρθει για να πάρει τη θέση του 1700άρη κινητήρα που κινεί το Niva εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες και θα αποδίδει 106 ίππους.

Το ισχυρότερο Niva στην ιστορία θα προσθέσει και το συνθετικό «Sport» στην ονομασία του ώστε να διαχωρίζει τη θέση του από τις υπόλοιπες εκδόσεις, ενώ φημολογείται ότι, εκτός από το μοτέρ, δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές στο ρώσικο off-roader.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ