Αυτός είναι ο νέος μεγάλος δρόμος που θα κατασκευαστεί στη Στερεά Ελλάδα -Ποιες περιοχές θα αναβαθμίσει

αυτοκινητόδρομος

Την άγουσα της υλοποίησης παίρνει ένα σημαντικό οδικό έργο στην Εύβοια το οποίο θα μειώσει τον κυκλοφοριακό φόρτο σε πολλές περιοχές και θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την εκκίνηση των εργασιών σε ένα μεγάλο έργο της Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για το έργο «Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών», για το οποίο, όπως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής Εύβοιας, Θανάσης Ζεμπίλης, εκδόθηκε o πρώτος λογαριασμός προς την εταιρεία-ανάδοχο κάτι που προλειαίνει το έδαφος για την εμφάνιση των εργοταξίων.

«Θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη αυτού του μεγαλεπήβολου έργου, που θα εξασφαλίσει συνθήκες οδικής ασφάλειας και θα διανοίξει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την Εύβοια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεμπίλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει δύο οδικά τμήματα. Το πρώτο από τη Νέα Λάμψακο μέχρι τη Σήραγγα Βαθροβουνίου, μήκους 2 χλμ. και στη συνέχεια το τμήμα από τη Σήραγγα Βαθροβουνίου μέχρι τα Ψαχνά, μήκους 14,7χλμ.

δρόμος χαλκίδα

Ως προαίρεση περιλαμβάνονται τα τμήματα:
α) το τμήμα πριν τη Νέα Λάμψακο, προς Χαλκίδα / Υψηλή Γέφυρα, δηλαδή το τμήμα "Α. Κ. Σχηματαρίου – Νέα Λάμψακος", μήκους 4,0 χλμ. περίπου,
β) το τμήμα της παράκαμψης Ψαχνών και
γ) το τμήμα της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας – Νότιας Εύβοιας που συνδέει τον ανισόπεδο κόμβο Λιανής Άμμου της παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη νότια Εύβοια.

Η παράκαμψη εκτιμάται ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην αποσυμφόρηση του αστικού ιστού της Χαλκίδας και της Ν. Αρτάκης, τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την ενίσχυση των υφιστάμενων οικονομικών και εμπορικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής. Το έργο έχει προϋπολογισμό 125 εκατ. ευρώ (με προαίρεση 85 εκατ. ευρώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ