Έρχεται ο νέος αυτοκινητόδρομος που θα συνδέσει την Αθήνα με τη Μακεδονία -Πότε θα είναι έτοιμος

e65 motorway

Προ των πυλών βρίσκεται η ολοκλήρωση ενός μεγάλου τμήματος του Ε65 που θα καταστήσει τις μετακινήσεις των πολιτών γρηγορότερες και ασφαλέστερες.

Σε κάποιες από τις οδικές υποδομές που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ή βρίσκονται ένα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην ημερίδα με θέμα «Εμπόριο – Μεταφορές – Εξαγωγές: το τρίπτυχο της εξωστρεφούς εταιρικής ανάπτυξης», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2023, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Αναφορά έκανε -μεταξύ άλλων- στον Αυτοκινητόδρομο Ε65 (Κεντρικής Ελλάδας), ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας.

Αφορά στην κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), από ημικόμβο με Α.Θ.Ε. στο ύψος του Α.Κ. Θερμοπυλών έως τον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό μετά την Οξύνεια Τρικάλων (συνολικό μήκος 181 χλμ.), καθώς και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος της Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες Φθιώτιδας (συνολικό μήκος 57 χλμ.). Πρόκειται, δηλαδή, για έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Μακεδονία με τη Νότια Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, έως το Πάσχα αναμένεται να παραδοθεί το τμήμα από τη Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα, ενώ όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν, το τμήμα από την Καλαμπάκα έως την Εγνατία θα είναι έτοιμο σε περίπου έναμιση χρόνο.

Με την ολοκλήρωσή του, ο αυτοκινητόδρομος Ε65, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και ειδικά των περιοχών της Θεσσαλίας καθώς και της Δυτικής Μακεδονίας.

αυτοκινητόδρομος ε65

Με αυτά τα 181,5 χλμ. σύγχρονου ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, θα συνδέεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας -που λειτουργεί ως πύλη της Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη- με το λιμάνι του Βόλου, ενώ θα συρρικνωθεί κατά περίπου 2 ώρες το συνολικό ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια

Επιπροσθέτως, θα δοθεί αναπτυξιακή ώθηση σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, μιας και με την ολοκλήρωσή του θα είναι προσβάσιμοι γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συνολικά το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία Οδό, μέσω του Ε65 θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, από 3 ώρες και 15 λεπτά σήμερα.

ε65 αυτοκινητόδρομος

Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στα τέλη Ιανουαρίου παραδόθηκε ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία, ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος προχωρά με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό και η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται έως το καλοκαίρι του 2025, ενώ υποβλήθηκαν οικονομικές προσφορές για τον δρόμο Γιάννενα-Κακαβιά.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ