Αυτός είναι ο νέος αυτοκινητόδρομος που αλλάζει την Κεντρική Ελλάδα -Πότε θα είναι έτοιμος

Αυτοκινητόδρομος ε65

Μόλις λίγες εβδομάδες απομένουν για να δοθεί σε κυκλοφορία ένα μεγάλο τμήμα του νέου αυτοκινητοδρόμου που θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της Κεντρικής Ελλάδας.

Πριν το Πάσχα, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 24 Απριλίου θα παραδοθεί σε κυκλοφορία το νότιο τμήμα αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας «Ε65» και κομμάτι του βόρειου τμήματος, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο συνέδριο «Υποδομές και Δίκτυα: Η Ελληνική Πραγματικότητα. Εκσυγχρονισμός, Ανθεκτικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Πρόκειται για το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα, που είχε επισκεφτεί προ ημερών το carandmotor.gr, αλλά και το Τρίκαλα-Καλαμπάκα. Η παράδοσή τους θα σημάνει την ολοκλήρωση ενός πολύ μεγάλου κομματιού του Ε65, δεδομένου ότι αμφότερα θα ενωθούν με το εν λειτουργία από το 2017 τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Λαμία-Ξυνιάδα έχει μήκος 32,5 χλμ. ενώ έχει παραδοθεί τμήμα 14,5 χλμ. από τη Λαμία έως Α/Κ Καρπενησίου, το εν λειτουργία μεσαίο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα είναι μήκους 77,5 χλμ., ενώ το βόρειο τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία Οδός που εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία εντός του 2025, ολοκληρώνοντας το σύνολο του Ε65 θα προσθέσει επιπλέον 70,5 χλμ.

Ε65
Πηγή φωτογραφίας: carandmotor.gr

Το έργο έχει συνολικό μήκος 238,5 χλμ. καθώς αφορά και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος της Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες Φθιώτιδας (συνολικό μήκος 57 χλμ.).

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 θα επιτρέψει τη μείωση του χρόνου ταξιδιού από Λαμία έως και Εγνατία σε 1 ώρα και 30 λεπτά, αντί των 2 ωρών και 30 λεπτά σήμερα, ενώ για τη μετακίνηση από την Αθήνα στα Τρίκαλα θα απαιτείται λιγότερο από 3 ώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για έναν οδικό άξονα που διαθέτει την αναγκαία χωρητικότητα ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας, την οροσειρά της Όθρυος, το Θεσσαλικό κάμπο και τον Πηνειό ποταμό περνώντας πλησίον των πόλεων Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας μέχρι τους πρόποδες των Αντιχασίων, τον Ίωνα ποταμό και την οροσειρά των Χασίων για να ενωθεί τελικά με την Εγνατία Οδό στο Δρυμό της Πίνδου.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ