Αυτός είναι ο νέος αυτοκινητόδρομος των 250 χλμ. που θα φέρει πιο κοντά την Αθήνα στα Τρίκαλα -Πότε θα είναι έτοιμος

e65 motorway

Σημαντικά ταχύτερες και ασφαλέστερες θα γίνουν οι μετακινήσεις των πολιτών μόλις παραδοθεί στην κυκλοφορία ο Ε65.

Μόλις 3 ώρες θα διαρκεί το Αθήνα-Τρίκαλα μόλις ολοκληρωθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος Ε65 που προχωράει με εντατικούς ρυθμούς.

Όπως γνωρίζουμε, μεγαλύτερη πρόοδος υλοποίησης -που φτάνει το 95%- έχει σημειωθεί στο νότιο τμήμα του Ε65, Λαμία-Ξυνιάδα, το οποίο θα παραδοθεί εντός του 2024.

Το μεσαίο τμήμα του Ε65, Ξυνιάδα-Τρίκαλα, είναι σε λειτουργία από τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ το βόρειο τμήμα, Τρίκαλα-Εγνατία βρίσκεται πιο πίσω (24%).

Όπως, ωστόσο, δήλωσε πρόσφατα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 θα παραδοθεί το τμήμα Τρίκαλα-Καλαμπάκα που θα επιτρέπει στους οδηγούς να μετακινούνται από την Αθήνα στην πρωτεύουσα του Δήμου Μετεώρων 40 λεπτά γρηγορότερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα χαρακτηριστικά του Ε65

Υπενθυμίζεται ότι το έργο που θα έχει συνολικό μήκος 238,5 χλμ. αφορά στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες Φθιώτιδας (συνολικό μήκος 57 χλμ.), καθώς και στην κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65), ο οποίος ξεκινά από τον ομώνυμο ημικόμβο στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. στο ύψος του Α.Κ. Θερμοπυλών και φθάνει έως την Εγνατία Οδό σε σχετικό ανισόπεδο κόμβο 15 χλμ. δυτικά των Γρεβενών. (συνολικό μήκος 181,5 χλμ.)

Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται το νότιο (Λαμία-Ξυνιάδα) μήκους 32,5 χλμ. και το βόρειο τμήμα (Τρίκαλα-Εγνατία) μήκους 70,5 χλμ.

Αυτοκινητόδρομος Ε65
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, έχει δοθεί σε κυκλοφορία το μεσαίο τμήμα του Ε65 από Α/Κ Ξυνιάδας έως και Α/Κ Τρικάλων, συνολικού μήκους 77,5 χιλιομέτρων, καθώς και 14,26 χλμ του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, τα οποία ξεκινούν από τη σύνδεσή του με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. στον ομώνυμο ημικόμβο (στο 207o χλμ.) και φτάνουν έως και τον Α/Κ Καρπενησίου στην περιοχή Λιανοκλαδίου.

Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου σε νέα χάραξη και επί της ουσίας συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα.

Ο σχεδιασμός του βασίζεται σε σύγχρονα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα, με σεβασμό προς το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, στοχεύοντας στην ασφάλεια και άνεση των οδηγών και στην εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής εξοικονόμησης χρόνου και καυσίμων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με την ολοκλήρωσή του, το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, αντί των 2 ωρών και 30 λεπτά σήμερα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ