Νέος 3κύλινδρος 1.500άρης βενζίνης από τη Nissan με 204 ίππους (video)

Nissan Qashqai

Η Nissan λάνσαρε στο X-Trail τον ολοκαίνουριο 3κύλινδρο 1.5 VC-Turbo μεταβαλλόμενης συμπίεσης.

Η Nissan είχε παρουσιάσει πριν μία διετία τον 4κύλινδρο 2λιτρο VC-Turbo για τα Infiniti QX50 και Nissan Altima, ο οποίος ανάλογα με τις συνθήκες μεταβάλλει τη σχέση συμπίεσης του από το 8:1 που είναι η σχέση για επιδόσεις μέχρι το 14:1 που είναι για οικονομία καυσίμου.

Nissan 1.5 VC-Turbo 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας, πάνω από 20 χρόνια, μας έφερε στον σημερινό 3κύλινδρο 1.500άρη βενζίνης που με το ίδιο σύστημα μεταβαλλόμενης σχέσης συμπίεσης αποδίδει 204 ίππους και 305 Nm ροπή, αντικαθιστόντας με τον καλύτερο τρόπο τον πιο αδύναμο 2,5λιτρο. Η “καταγωγή” του συγκεκριμένου κινητήρα είναι από τον 2λιτρο VC-Turbo που είδαμε πριν μια διετία, απλά του λείπει ένας κύλινδρος.

Για την συγκεκριμένη υλοποίηση, οι μηχανικοί της Nissan τοποθέτησαν νέες βάσεις κινητήρα που απορροφούν τους κραδασμούς της 3κύλινδρης αρχιτεκτονικής του νέου αυτού μοτέρ, ενώ συνεργάζεται και με τη νέα γενιά του αυτόματου κιβώτιου X-Tronic.

Nissan 1.5 VC-Turbo 3

Το νέο αυτό μοτέρ μπορεί να εξοπλίσει δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ είναι άγνωστο προς το παρόν το πότε θα το δούμε να διασχίζει τον Ατλαντικό και τοποθετείται σε ένα Nissan της ευρωπαϊκής γκάμας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ