Νέο Toyota RAV4 -Η επιστροφή του βασιλιά

Toyota RAV4

Η νέα γενιά του πιο εμπορικού SUV του πλανήτη, του Toyota RAV4, θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024, ανασχεδιασμένη, πιθανώς αποκλειστικά υβριδική, και με περισσότερες ψηφιακές τεχνολογίες στο εσωτερικό.

Το αυτοκίνητο που εφηύρε το 1994 την κατηγορία των συμπαγών SUV μεταμορφώθηκε σε θρύλο τις τριες δεκαετίες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, λόγω της εμπορικής του επιτυχίας. Βρίσκεται ήδη στην πέμπτη γενιά του, από το 2018, και μέσα στην προσεχή διετία θα περάσει στην έκτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν η Toyota τηρεί σιγή ιχθύος για το νέο RAV4, που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024 και αναμένεται στις εκθέσεις νωρίς το 2025. Όμως, θεωρείται βέβαιος ο ανασχεδιασμός του, καθώς και το γεγονός ότι θα βασιστεί στην τροποποιημένη πλατφόρμα TNGA-K.

Παράλληλα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποκτήσει μεγαλύτερες ψηφιακές οθόνες με νέο λογισμικό και εφαρμογές πολυμέσων και συνδεσιμότητας στο εσωτερικό του, για να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα που έθεσαν SUV όπως το νέο KIA Sportage στον τομέα αυτόν.

Σχετικά με τα μηχανικά του μέρη, φημολογείται ότι το RAV4 από τη νέα του γενιά θα διατίθεται αποκλειστικά ως υβριδικό - δεδομένου η πλειοψηφία των παγκόσμιων πωλήσεών του σήμερα έχουν και ηλεκτροκινητήρα. Και θα απολέσει τον κινητήρα βενζίνης των 2.5 λίτρων που διαθέτει σήμερα σε αγορές όπως των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί με το RAV4, μέσα στο 2024 η Toyota θα παρουσιάσει και τη νέα γενιά του μεγάλου της sedan Camry, που ανταγωνίζεται τα Honda Accord και Hyundai Sonata κυρίως στην αμερικανική αγορά - παρά το γεγονός ότι τόσο το Sonata όσο και τα Ford Mondeo/Fusion και Mazda 6 θα εξαφανιστούν υπό την επέλαση των SUV.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν από όλα αυτά, θυμίζουμε, η Toyota προετοιμάζει για φέτος τη νέα γενιά του πιο C-HR -που θα αποκτήσει και έκδοση plug-in hybrid-, ενώ παράλληλα εξελίσσει τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά της Crossover και SUV της οικογένειας bZ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ