Η Suzuki παρουσιάζει το νέο αυτοκίνητο πόλης των 5.000 ευρώ

Suzuki Alto

Με την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή του να το χαρακτηρίζει η Suzuki αποκάλυψε για την αγορά της Ινδίας το νέο Alto K10 ως ένα από τα πλέον προσιτά μοντέλα στη γκάμα της.

Γεννημένη για τους δρόμους της πόλης η τρίτη γενιά του Alto Κ10 της Maruti Suzuki παίρνει τη θέση της στη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας για την ινδική αγορά ως ένα μοντέλο με ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις από το Alto 800, το οποίο είναι και το entry level μοντέλο της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδιαστικά το Alto K10 παρουσιάζεται σχετικά σύγχρονο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και αρκετά λιτό αναφορικά με τις γραμμές του, με τις μικρές ζάντες διαμέτρου 13 ιντσών να ενισχύουν την εικόνα ενός μικρού σε διαστάσεις αυτοκινήτου.

Αναφορικά με το μήκος, το πλάτος και το ύψος του, το Suzuki Alto K10 έχει διαστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 3.530 , 1.490 και 1.520 χλστ. αντίστοιχα. Παράλληλα το μεταξόνιό του φτάνει στα 2.380 χλστ., για την όσο το δυνατό καλύτερη εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων στην καμπίνα.

Αν και ο περιορισμός του κόστους ήταν προφανώς το κύριο μέλημα για τους ανθρώπους της Maruti Suzuki στην καμπίνα του Alto K10 βλέπουμε στο κέντρο του ταμπλό μια οθόνη αφής με διαγώνιο στις επτά ίντσες και συμβατότητα με Apple Carplay και Android Auto, ενώ ο πίνακας πληροφοριών είναι ψηφιακός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τις περιορισμένες διαστάσεις το Alto K10 μπορεί να φιλοξενήσει στην καμπίνα του πέντε άτομα, ενώ στον εξοπλισμό του ανήκουν όλα τα απαραίτητα για άνετη καθημερινή συμβίωση όπως το σύστημα ήχου με τέσσερα ηχεία και το αυτόματο κλείδωμα. Για την υποβοήθηση του οδηγού στον τομέα της ασφάλειας φροντίζουν το ABS με EBD, οι αισθητήρες παρκαρίσματος κατά την όπισθεν, με τον στάνταρ εξοπλισμό ασφάλειας να φέρει και αερόσακους οδηγού και συνοδηγού.

Για κινητήρα το μοντέλο πόλης της ιαπωνικής εταιρείας φέρει της τελευταία έκδοση του 1000άρη κινητήρα που ανήκει στη σειρά K-Series και αποδίδει 66 ίππους και 89 Nm ριπής, με το χειροκίνητο κιβώτιο των πέντε να στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς. Αντί αυτού οι ενδιαφερόμενοι έχουν ως επιλογή και ένα αυτόματο κιβώτιο AGS.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Alto K10 προορίζεται μόνο για την αγορά της Ινδίας και η διάθεσή του στην εγχώρια αγορά όπου κατασκευάζεται έχει ήδη ξεκινήσει.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ