Το νέο super-SUV της Αστυνομίας του Dubai έχει οκτώ κάμερες και drone

Ghiath Dubai Police

Οι αρχές του Εμιράτου του Dubai απέκτησαν ένα νέο τετράτροχο θηρίο στη μάχη κατά του εγκλήματος, ένα SUV με την ονομασία W Motors Ghiath που βασίζεται στο Nissan Armada - και πρόκειται σύντομα να βγει και σε πολιτική έκδοση.

Πέραν των 400 ίππων του λυσσαλέου V8 κινητήρα του, το Ghiath διακρίνεται και για το πλήθος των σύγχρονων τεχνολογιών παρακολούθησης και καταγραφής, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων 8 κάμερες, κάμερα 360 μοιρών στην οροφή, drone και λογισμικό αναγνώρισης προσώπων. Τα χειρίζεται όλα ο αστυνομικός από την ψηφιακή οθόνη αφής 16 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η W Motors είναι μια λιβανέζικη εταιρεία που έχει επίσης κατασκευάσει και το hypercar Lykan Hypersport των 770 ίππων, το οποίο έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία Fast & Furious 7. Το Ghiath βασίζεται στο μεγάλο SUV Nissan Armada που δεν πωλείται στην Ευρώπη - και το οποίο στην κορυφαία του έκδοση διαθέτει κινητήρα V8 με 400 hp και κανονική τετρακίνηση.

Τα πρώτα αστυνομικά αντίτυπα του Ghiath κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους του Dubai, ενώ σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει και η διάθεση της πολιτικής του έκδοσης. Η τελευταία πιθανότατα θα κρατήσει τον κινητήρα V8, αλλά τη θέση των συστημάτων παρακολούθησης θα πάρουν διαφορετικά και πολυτελή στοιχεία εξοπλισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το W Motors Ghiath ενδείκνυται για τις καταδιώξεις στα σκληρά εδάφη και στις ερήμους του Εμιράτου. Για τις άλλες περιπτώσεις, η αστυνομία του Dubari διαθέτει έναν εντυπωσιακό στόλο απο hypercars και υπερπολυτελή αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς από ειδικά τροποποιημένες Lamborhini Huracan.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ