Αυτό είναι το άγνωστο σήμα στο αυτοκίνητο που δεν πρέπει να αγνοήσεις -Για ποιον κίνδυνο μάς ενημερώνει;

driving nissan qashqai

Ένα ψηφιακό τρίγωνο κάνει την εμφάνισή του στα σύγχρονα αυτοκίνητα έχοντας ως στόχο να προειδοποιήσει έγκαιρα τον οδηγό για κάποιον κίνδυνο που υφίσταται.

Στη λίστα με τα αξεσουάρ που πρέπει να βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο για ώρα ανάγκης αναμένεται να προστεθεί το προσεχές διάστημα, σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένας φωτεινός φάρος μικρών διαστάσεων που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το προειδοποιητικό τρίγωνο.

Μία από τις χώρες της ΕΕ που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον φάρο, είναι η Ισπανία η οποία από την 1η Ιανουαρίου του 2026 καθιστά υποχρεωτικό το συγκεκριμένο αξεσουάρ.

Ο συγκεκριμένος προειδοποιητικός φάρος προδιαγραφών V16 διαθέτει μαγνήτη για να τοποθετηθεί πάνω στο αυτοκίνητο, έντονο πορτοκαλί φωτισμό για να είναι ορατός από απόσταση, και φυσικά εντοπισμό μέσω GPS, ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη ανίχνευση του αυτοκινήτου από τις αρχές που σπεύδουν για βοήθεια. - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς, όμως, θα ενημερώνονται οι υπόλοιποι οδηγοί ότι στον δρόμο που κινούνται υπάρχει ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο που αντιμετωπίζει πρόβλημα; Ένας τρόπος θα είναι μέσω του φωτεινού σήματος πορτοκαλί χρώματος που θα εκπέμπει ο φάρος.

Θα υπάρχει, ωστόσο, και ένας ακόμη τρόπος ο οποίος θα φροντίζει για την έγκαιρη ειδοποίηση των οδηγών, και μάλιστα, προτού πλησιάσουν στο σημείο του συμβάντος.

σήμα κινδύνου αυτοκίνητο

Ειδικότερα, εδώ και μερικούς μήνες το ισπανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία ενός «ψηφιακού τριγώνου» το οποίο θα εμφανίζεται στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, ενημερώνοντας τον οδηγό ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχει καποιος κίνδυνος.

Προσώρας, στην Ισπανία η ενσωμάτωση του συγκεκριμένου ψηφιακού σήματος στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου είναι προαιρετική και αφορά αποκλειστικά τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα που συνδέονται μέσω τηλεματικής με ένα κέντρο της Τροχαίας για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
σήμα κινδύνου αυτοκίνητο

Αρχή λειτουργίας του εν λόγω συστήματος είναι η καινοτομία Vehicle to Vehicle communication (V2V), δηλαδή η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των οχημάτων προκειμένου να γνωστοποιούνται έγκαιρα οι κίνδυνοι και να αποφεύγεται η πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ψηφιακό προειδοποιητικό τρίγωνο που έχει ως σκοπό τη γνωστοποίηση κινδύνου εμφανίζεται και στο GPS των smartphone μας, ακόμα και στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ