Νέο Range Rover Velar -Τι αλλάζει

neo ranger rover velar

Η Land Rover ανανεώνει το Range Rover Velar, εξοπλίζοντάς το με σύγχρονα συστήματα και ακόμα πιο μοντέρνο λουκ.

Με πιο φρέσκια εμφάνιση και τελευταίας γενιάς τεχνολογίες εξοπλίζεται το ανανεωμένο Range Rover Velar το οποίο υποβλήθηκε σε ανανέωση προκειμένου να εδραιώσει περαιτέρω τη θέση του στην κατηγορία των μεσαίων premium SUV.

Σε επίπεδο εμφάνισης, η βρετανική εταιρεία ανανέωσε το Velar στα σημεία, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να αφορούν στην ανασχεδιασμένη γρίλια, τους προφυλακτήρες και στους νέους μπροστινούς κεντρικούς προβολείς που φέρουν ένα τρισδιάστατο οπτικό μοτίβο.

νέο ranger rover velar
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η παλέτα χρωμάτων για το αμάξωμα εμπλουτίστηκε με δύο επιλογές. Αυτές είναι οι Metallic Varesine Blue και Premium Metallic Zadar Grey που έρχονται να προσθεσούν επιπλέον δόσεις στιλ στο μεσαίο SUV.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι εκτεταμένες, με αποκορύφωμα τη νέα κυρτή κεντρική οθόνη αφής των 11,4 ιντσών, η θέση της οποίας σύμφωνα με την εταιρεία, επιλέχθηκε προκειμένου να μη διασπάται η προσοχή του οδηγού στον δρόμο.

νέο ranger rover velar

Παράλληλα, το βρετανικό brand υπόσχεται ότι οι περισσότερες λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων του συστήματος κλιματισμού και της πλοήγησης, είναι προσβάσιμες μόνο με δύο αγγίγματα στην κεντρική οθόνη, κάτι που ενισχύει περαιτέρω την εργονομία, χωρίς να λείπουν οι over-the-air αναβαθμίσεις.

νέο ranger rover velar
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίζοντας με τις αλλαγές στην καμπίνα, τα καθίσματα φέρουν διαφορετική σχεδίαση, ενώ για τις επενδύσεις δεν χρησιμοποιείται δέρμα, αλλά άλλα υλικά (μίγματα μαλλιού KvadratTM και ύφασμα πολυουρεθάνης) που εγγυώνται την ίδια ποιότητα.

νέο ranger rover velar

Ο εξοπλισμός είναι πλούσιος και περιλαμβάνει λειτουργία «ακύρωσης των εξωτερικών ήχωv» (Active Road Noise Cancellation), αλλά και ηχοσύστημα 17 ηχείων (Meridian 3D Surround Sound) που εξασφαλίζουν κορυφαία ποιότητα ήχου.

Αναφορικά με την γκάμα κινητήρων, αυτή αποτελείται από ήπια υβριδικά μοτέρ βενζίνης και diesel, αλλά και μία plug-in υβριδική έκδοση. Όλες οι εκδόσεις είναι τετρακίνητες.

Ειδικότερα, οι diesel εκδόσεις είναι η D200 με 4κύλινδρο κινητήρα 1.997 κ.εκ. με 204 ίππους και 430 Νm και η D300 με 6κύλινδρο μοτέρ 2.996 κ.εκ. απόδοσης 300 PS/650 Nm.

νέο ranger rover velar
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκδόσεις βενζίνης είναι η P250 (μη υβριδική) με 4κύλινδρο κινητήρα 1.997 κ.εκ. που παράγει 250 PS/365 Nm, η P340 με 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2.996 κ.εκ. των 340 PS/480 Nm και η P400 με 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 2.996 κ.εκ. των 400 PS/550 Nm.

Τέλος, η plug-in υβριδική έκδοση είναι η P400e με 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.997 κ.εκ. που μαζί με το ηλεκτρομοτέρ αποδίδουν 404 PS/640 Nm. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 64 χλμ., χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 19.2kWh.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ