Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με την όπισθεν (video)

ρεκόρ με την όπισθεν

Ο οδηγός του πανίσχυρου αμερικανικού sports car κατάφερε να συμπεριληφθεί στο βιβλίο Γκίνες. Δείτε απόσπασμα από την προσπάθειά του.

Η κατασκευή του γρηγορότερου αυτοκινήτου αποτελεί ένα από τα κορυφαία παράσημα για οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να επενδύουν τεράστια ποσά προκειμένου να το πετύχουν.

Από κοντά και εκατοντάδες Youtubers, οι οποίοι φέρνουν στην πίστα τα τετράτροχα κομψοτεχνήματά τους, εξετάζοντας εξονυχιστικά τις επιδόσεις τους.

Υπάρχει, βέβαια, και μία πολύ μικρή μειοψηφία, η οποία ενδιαφέρεται για το πόσο γρήγορα κινούνται τα αυτοκίνητα με την όπισθεν. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Scot Burner, ιδιοκτήτη του καναλιού στο Youtube «Always in Reverse», ο οποίος αναδείχθηκε… βασιλιάς ταχύτητας με την όπισθεν, βρισκόμενος πίσω από το τιμόνι μίας χειροκίνητης Chevrolet Corvette (C7).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ρεκόρ με την όπισθεν

Συνοδεία του αυτοκινήτου του, ο Scot μεταφέρθηκε σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον (NCM Motorsport) όπου κατάφερε να διανύσει ένα μίλι (1.600 μέτρα) με όπισθεν σε ένα λεπτό και 115,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται σε 87 χλμ./ώρα.

Την προσπάθεια του Scot επόπτευε κριτής του Guiness Records, ενώ έγινε και έλεγχος ώστε να εξακριβωθεί αν η πίστα ήταν εντελώς ευθεία.

Ο νέος κάτοχος ρεκόρ Γκίνες, άρχισε να δημοσιεύει σχετικά βίντεο στο Youtube το 2020, αρχής γενομένης με ένα Nissan 370Z χρονολογίας 2016 με το οποίο «έπιασε» 72 χλμ./ώρα. Όσον αφορά την υψηλότερη τελική ταχύτητα που έχει αναπτύξει, ήταν με ένα Kia Sorento που άγγιξε τα 90 χλμ./ώρα.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την επίσημη προσπάθεια του Scot.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ