Νέο λουκέτο σε αυτοκινητοβιομηχανία -Ποιος κατασκευαστής κατέβασε ρολά

παραγωγή φορτηγού

Παρά τα εγκωμιαστικά σχόλια που είχε αποσπάσει το όχημά της, η σουηδική εταιρεία δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Με μεγάλα όνειρα και αντίστοιχα υψηλές προσδοκίες ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας ως στόχο να κυριαρχήσουν στη νέα εποχή των τεσσάρων τροχών.

Η επιβίωση, ωστόσο, σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση για πολλές από αυτές, οι οποίες αναγκάστηκαν να βάλουν βιαίως «λουκέτο».

Στη λίστα αυτών των εταιρειών που δεν είχαν αίσιο τέλος προστέθηκε πρόσφατα και η σουηδική εταιρεία Volta Trucks με δραστηριοποίηση στην κατασκευή και επισκευή αμιγώς ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων.

Volta Zero
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με επίσημη ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της η εταιρεία γνωστοποίησε ότι υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στη Σουηδία, εξηγώντας ότι βρέθηκε σε αδιέξοδο μετά την κατάρρευση της εταιρείες που την προμήθευε με ηλεκτρικές μπαταρίες.

«Όπως όλες οι scale-ups εταιρείες, έτσι και η Volta Trucks αντιμετώπισε προκλήσεις. Η πρόσφατη είδηση ​​ότι ο προμηθευτής μπαταριών μας (Proterra) υπέβαλε αίτηση για πτώχευση, είχε σημαντικό αντίκτυπο στα κατασκευαστικά μας σχέδια, μειώνοντας τον όγκο των οχημάτων που είχαμε προβλέψει να παράγουμε.

Volta Zero

Η αβεβαιότητα με τον προμηθευτή μπαταριών επηρέασε επίσης αρνητικά την ικανότητά μας να συγκεντρώσουμε επαρκή κεφάλαια σε ένα ήδη δύσκολο περιβάλλον άντλησης κεφαλαίων για τους παίκτες ηλεκτρικών οχημάτων», αναγραφόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Εξήγησε δε ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο έχει πλήρη επίγνωση των αρνητικών επιπτώσεων που θα έχει αυτή εξέλιξη στο αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό του οργανισμού, καθώς και στους πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Volta Truck, με έτος ίδρυσης το 2019, έγινε γνωστή στον κόσμο των μεταφορών μετά την κατασκευή του Volta Zero, το οποίο όπως υποστηρίζει η εταιρεία είναι το πρώτο ειδικού σκοπού αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό 16 τόνων παγκοσμίως που «θα συνάβαλε στην απανθρακοποίηση του περιβάλλοντος και θα ενίσχυε τόσο την ποιότητα του αέρα στα αστικά κέντρα, όσο και την οδική ασφάλεια».

Volta Zero

Το Volta Zero εξασφαλίζει αυτονομία 220 χλμ., έχει ικανότητα φόρτωσης 7 τόνων και ενσωματώνει σύγχρονες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων καμερών 360 μοιρών και πλήθος αισθητήρων.

Το φορτηγό λειτούργησε δοκιμαστικά σε συνολικά 5 χώρες, με την Volta Truck να αναφέρει ότι αυτό απέσπασε ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια, προσελκύοντας το ενδιαφέρων παγκόσμιας φήμης εταιρειών οι οποίες επιθυμούσαν να εισάγουν το Volta Zero στον στόλο τους.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ