Αυτό είναι το νέο SUV της Lada - Με κινέζικη βοήθεια το νέο μοντέλο των Ρώσων

Νέο Lad X-Cross 5 νέο crossover 2023 Ρωσία

Η Lada προχώρησε στην αποκάλυψη του ολοκαίνουργιου crossover της X-cross 5, με στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή του μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Η κρατική AvtoVaz αποκάλυψε μερικώς τα μελλοντικά της πλάνα για τη Lada με την παρουσίαση του νέου X-cross 5, ενός crossover με καθόλα σύγχρονα όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και προδιαγραφές, το οποίο ανεβάζει παράλληλα το κύρος του Ρώσου κατασκευαστή.

Το νέο X-cross 5 βέβαια δεν αποτελεί ένα μοντέλο που έχει εξελιχθεί από την Lada και βασίζεται σχεδόν εξολοκλήρου στο Bestune 77 της κινέζικης FAW με την οποία συνεργάζεται ξεκάθαρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο crossover της Lada δεν αποκαλύφθηκε επίσημα στο κοινό, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες εβδομάδες. Οι πρώτες πληροφορίες και φωτογραφίες για το νέο μοντέλο των Ρώσων προέρχονται από την παρουσίασή του στους dealer της Lada στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η παραγωγή του X-cross 5 αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το τέλος της χρονιάς. Η Lada έχει ως στόχο την παραγωγή 10.000 μονάδων μέχρι το τέλος του 2023, η οποία θα πραγματοποιείται στο πρώην εργοστάσιο της Nissan στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα και με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του FAW Bestune 77, το X-cross 5 έχει μήκος 4.525 χλστ., με το πλάτος και το ύψος του να φτάνουν στα 1.845 και 1.615 χλστ. αντίστοιχα. και το μεταξόνιο να φτάνει στα 2.700 χλστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτω από το καπό του νέου Lada αναμένεται να δίνει το παρόν ένας υπετροφοδοτούμενος κινητήρας 1.5 λίτρου με απόδοση που θα φτάνει στους 150 με 160 ίππους και ροπής κοντά στα 250 Nm. Το μοτέρ θα συνεργάζεται σύμφωνα με τα ρώσικα δημοσιεύματα, είτε με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, είτε 7τάχυτο αυτόματο και η ροπή θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, στο σύγχρονο εσωτερικό του X-cross 5 υπάρχουν δύο μεγάλες οθόνες πληροφοριών, μία για τον οδηγό και μία μία για το σύστημα πολυμέσων. Το crossover που παρουσιάστηκε στους dealer, φέρεται να έχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων και των αερόσακων και πιστεύεται ότι έχει κατασκευαστεί σε εργοστάσιο της FAW στην Κίνα.

Μια κρίσιμη πληροφορία που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή είναι το αν και το μοντέλο που θα συναρμολογείται στη Ρωσία από τη Lada θα έχει επίσης όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, λόγω των κυρώσεων που έχει δεχτεί η Ρωσία εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το FAW Bestune 77 είναι το πιο προσιτό μοντέλο της κινέζικης εταιρείας στη ρώσικη αγορά με την τιμή του να ξεκινά από τα 22.500 ευρώ. Το μοντέλο που θα συναρμολογείται επί της ουσίας στο πρώην εργοστάσιο της Nissan αναμένεται να φέρει τιμή ακόμη χαμηλότερη από το κινέζικο αδελφό μοντέλο.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ