Το νέο κόλπο του χαλασμένου αυτοκινήτου -Πώς σου κλέβουν χρήματα χωρίς να το καταλάβεις

Γερανός αυτοκίνητο

Ένα νέο όπλο έχουν εντάξει οι απατεώνες στη φαρέτρα τους προκειμένου να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μία από τις μορφές απάτης στην οποία έχουν πέσει θύματα πολλοί Έλληνες πολίτες αφορούν στις αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες.

Οι δράστες, προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους ή αστυνομικούς, ενημερώνουν ψευδώς τα θύματά τους ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Στη συνέχεια επισημαίνουν ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου πρέπει να καταβληθεί ένα χρηματικό ποσό, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις οι ανυποψιάστοι πολίτες καταβάλουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
τηλεφωνική απάτη

Το ίδιο αφήγημα, μάλιστα, υιοθετούν και οι συμμορίες σε άλλες χώρες, καταφέρνοντας να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους πολίτες.

Με δεδομένη την έξαρση που έλαβε το φαινόμενο, οι αστυνομικές αρχές των χωρών προχώρησαν σε εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των περιστατικών απάτης.

Το νέο «όπλο» των επιτήδειων

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις ισπανικές αστυνομικές αρχές, οι επιτήδειοι δεν έχουν παραδώσει τα όπλα τους. Αντιθέτως, έχουν επινοήσει καινούργιες μεθόδους προκειμένου να γίνονται πειστικοί και να εξαπατούν τους πολίτες. Η νέα απάτη έχει ως εξής:

Αρχικά, οι απατεώνες μελετούν εξονυχιστικά τη ζωή των πολιτών-στόχων τους, ώστε να μάθουν αν αυτοί έχουν παιδιά, ποιο είναι το επάγγελμά τους, ποια είναι η οικογενειακή τους κατάσταση και αν υπάρχουν άτομα στα οποία θα δάνειζαν δίχως δεύτερη σκέψη χρήματα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού επιβεβαιώσουν ότι ο στόχος τους συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα προκειμένου να καρποφορήσει η απάτη, επισκέπτονται το σπίτι τους και τον ενημερώνουν ότι το αγαπημένο τους πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και επομένως το αυτοκίνητό του πρέπει να ρυμουλκηθεί.

ρυμούλκηση αυτοκινήτου

Όπως υποστηρίζουν, το πρόσωπο που ενεπλάκη στο ατύχημα δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα ρυμούλκησης. Παρουσιάζονται ως απεσταλμένη μιας οδικής βοήθειας στην οποία πρέπει να καταβληθεί ένα συγκεκριμένο χρηματικό για την απομάκρυνση του ΙΧ.

χτύπημα πόρτας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς του παρέχονται ακριβείς πληροφορίες για το πρόσωπο που είχε το ατύχημα, το θύμα πιστεύει ότι η ιστορία είναι αληθινή και δίνει τα χρήματα που του ζητήθηκαν.

Στη χειρότερη περίπτωση, οι απατεώνες εκμεταλλεύονται μια στιγμή απροσεξίας του θύματος για να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό της οικίας του και να κλέψουν κάποιο πολύτιμο αντικείμενο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ