Το νέο κόλπο των κλεφτών -Με αυτό τον τρόπο κλέβουν οδηγούς στην Εθνική Οδό

Κλοπή αυτοκινήτου

Ένα ακόμη βίντεο που δημοσιεύθηκε στα social media πριν λίγους μήνες, δείχνει τη δράση αδίστακτων συμμοριών που κλέβουν ανυποψίαστους οδηγούς σε αυτοκινητόδρομο της Ευρώπης.

Όσο και αν σφίγγει ο κλοιός γύρω από τις κλοπές αυτοκινήτων, άλλο τόσο πιο επινοητικές γίνονται οι συμμορίες, εντάσσοντας στη «φαρέτρα» τους νέες μεθόδους που τις βοηθούν να επιτύχουν τους σκοπούς τους.

Οι αετονύχηδες, μάλιστα, φαίνεται πως δεν «χτυπούν» αποκλειστικά τα ΙΧ που είναι σταθμευμένα στις πόλεις, αλλά έχουν αρχίσει να βάζουν στο στόχαστρο και τα οχήματα που βρίσκονται εν κινήσει, και δη όσα κινούνται σε αυτοκινητοδρόμους.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν βίντεο που καταγράφονται μέσω dashcam και δημοσιεύθηκαν στο Youtube, καταδεικνύοντας το νέο κόλπο των σπειρών προκειμένου να αποσπούν τα τιμαλφή των ανυποψίαστων οδηγών που βρίσκονται σε αυτοκινητόδρομο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον περασμένο Φεβρουάριο Γερμανός οδηγός κατέγραψε στην κάμερά του μια συμμορία ληστών που χρησιμοποιήσαν ένα SUV της Lynk & Co για να του κάνουν νόημα να σταματήσει και στη συνέχεια να αποσπάσουν το σακίδιο από το αυτοκίνητό του. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο οδηγός, ο κλέφτης που βγήκε από το αυτοκίνητο και πήρε το σακίδιο ήταν κρυμμένος μέσα στο αυτοκίνητο, αφού εάν ο Γερμανός είχε δει ότι βρίσκονταν 2 άτομα μέσα στο SUV δεν θα είχε σταματήσει.

Σε προηγούμενο βίντεο γκρουπ ταξιδιωτών που κατευθύνεται στην πόλη Αλικάντε, στο νότιο τμήμα της Βαλενθιανικής Κοινότητας, ξαφνικά δέχεται προσπέραση από SUV μάρκας SEAT, ο οδηγός του οποίου τους επισημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν, υποδεικνύοντάς τους, παράλληλα, έναν από τους πίσω τροχούς του οχήματός τους.

Αμφότερα τα οχήματα ακινητοποιούνται στη ΛΕΑ, με τον οδηγό του SEAT να εξέρχεται από το όχημα και να επισημαίνει στον ανυποψίαστο έτερο οδηγό το «πρόβλημα» στον τροχό του οχήματός του. Την ίδια στιγμή, ο συνεργός του βγαίνει από το όχημα και αποσπά από τα ανυποψίαστα θύματά του πολύτιμα αντικείμενα, όπως μια κάμερα και ένα λάπτοπ. Οι αετονύχηδες ολοκλήρωσαν το έργο τους και τρέπονται σε φυγή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν τα θύματα αντιλαμβάνονται την απάτη στην οποία έπεσαν θύματα, επιχειρούν να εντοπίσουν τους δράστες, πυροδοτώντας μια καταδίωξη, η έκβαση της οποίας, ωστόσο, δεν φαίνεται στο βίντεο.

Όπως αναφέρουν, όμως, ξένα ΜΜΜ, τα θύματα κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες και, αφού ακινητοποίησαν το όχημα των τελευταίων, τους επιτέθηκαν, ανακτώντας ένα σακίδιο. Όχι, όμως, και την κάμερα και το λάπτοπ που ήταν και τα αντικείμενα με τη μεγαλύτερη αξία.

Με δεδομένο ότι τέτοιου είδους περιστατικά γνωρίζουν έξαρση, οι αστυνομικές αρχές προειδοποιούν τους οδηγούς να βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση, να μην σταματούν χωρίς προφανή λόγο στις υποδείξεις άλλων οδηγών, ενώ εφόσον η στάση είναι αναπόφευκτη οφείλουν να κλειδώνουν τις πόρτες των οχημάτων τους.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που σταθμεύουν σε Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), μιας και οι εν λόγω χώροι αποτελούν ένα από τα αγαπημένα πεδία δράσης των συμμοριών. Άλλωστε μόλις πριν λίγες ώρες στη χώρα μας, δύο γυναίκες που σταμάτησαν σε τουαλέτες στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης δέχθηκαν επίθεση από δύο ληστές, που τους έκλεψαν πολύτιμα αντικείμενα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ