Αυτό είναι το νέο κόλπο των κλεφτών -Πώς ξεγελούν τους ηλικιωμένους οδηγούς

Old Driver

Την προσοχή των πολιτών εφιστούν οι ισπανικές αστυνομικές αρχές, μετά τη μεγάλη έξαρση που γνωρίζει μια νέα μέθοδος εξαπάτησης των οδηγών.

Συνεχώς με νέα «όπλα» εμπλουτίζουν τη φαρέτρα τους οι απατεώνες προκειμένου να ξεγελούν τους ανυποψίαστους οδηγούς και να αφαιρούν από το όχημά τους μεγάλης αξίας αντικείμενα ή να τους αποσπούν χρηματικά ποσά.

Η νέα μέθοδος η οποία φαίνεται να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Ισπανία ακούσει στο όνομα «ψεύτικος μηχανικός» και έχει ως επί το πλείστον θύματα τους ηλικιωμένους οδηγούς. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ένας άνδρας, ντυμένος με φόρμες εργασίας προσεγγίζει έναν μεγάλο ηλικίας οδηγό που είναι έτοιμος να εισέλθει στο όχημά του και με το πρόσχημα ότι το ΙΧ του τελευταίου φέρει κάποια βλάβη υποδύεται τον καλό σαμαρείτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
μηχανικός αυτοκινήτων

Ειδικότερα, αφού ο απατεώνας καταδείξει την υποτιθέμενη βλάβη στο όχημα, προτίθεται να τη διορθώσει επί τόπου. Για να γίνει, μάλιστα, πιο πειστικός τηλεφωνεί στον συνεργό του, ζητώντας του να έρθει στο σημείο με τα κατάλληλα εργαλεία. Εν συνεχεία οι δύο συνεργοί παριστάνουν ότι αποκαθιστούν το «πρόβλημα» στο αυτοκίνητο, και μόλις ολοκληρώσουν… τη θεατρική τους παράσταση ζητούν από το θύμα να τους καταβάλει ένα ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά.

Το εν λόγω φαινόμενο έχει θορυβήσει τις ισπανικές αστυνομικές αρχές οι οποίες μέσω των μέσω κοινωνικής δικτύωσης ζητούν από τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην εμπιστεύονται τον οποιοδήποτε στον δρόμο.

μηχανικός αυτοκινήτων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίπτωση, μάλιστα, που το αυτοκίνητό τους αντιμετωπίζει κάποια βλάβη, καλό είναι να παραμένουν ψύχραιμοι και να καλούν την οδική βοήθεια.

Όπως, ωστόσο, αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ, οι ισπανικές αρχές ήδη έχουν καταφέρει να περάσουν χειροπέδες σε δύο απατεώνες που υποδύονταν τους μηχανικούς. Στη σύλληψη των δύο επιτήδειων βοήθησε ένας ηλικιωμένος οδηγός που υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους δύο άντρες με αποτέλεσμα να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ