Με αυτό το νέο κόλπο κλέβουν μέσα σε λίγα λεπτά τα αυτοκίνητα (video)

tripa range rover

Δημιουργώντας μία τρύπα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, οι κλέφτες αποκτούν πρόσβαση σε ειδικά καλώδια που εφόσον κοπούν καθιστούν την κλοπή του οχήματος… παιχνιδάκι.

Όσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιδίδονται σε έναν ατελείωτο αγώνα εξέλιξης συστημάτων για την προστασία των μοντέλων τους από τους αετονύχηδες, τόσο οι τελευταίοι επινοούν καινούργιες μεθόδους κλοπής που ουδείς μπορεί να φανταστεί.

Το τελευταίο διάστημα, και ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία, θύματα των συμμοριών έχουν αποτελέσει τα Range Rover, τα οποία ως γνωστόν διακρίνονται για την πολυτέλειά τους, ενώ λόγω των υψηλών πωλήσεων που καταγράφουν στο Νησί, τα ανταλλακτικά τους έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση.

Δημιουργώντας μία τρύπα σε συγκεκριμένο σημείο της θύρας του πορτμπαγκάζ, οι κλέφτες αποκτούν πρόσβαση σε κάποια καλώδια των Range Rover, τα οποία εφόσον κοπούν, παραβιάζεται κάθε δικλείδα ασφαλείας και το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις εισέλθουν στο όχημα, οι αετονύχηδες είτε αφαιρούν πολύτιμα αντικείμενα, είτε προβαίνουν στην κλοπή του ίδιου του οχήματος, η τιμή του οποίου στη μαύρη αγορά βρίσκεται στα ύψη.

Μετά την εμφάνιση πολλών περιστατικών κλοπής των Range Rover μέσω δημιουργίας τρύπας στο πορτμπαγκάζ, πολλοί έχουν αναρωτηθεί για ποιο λόγο έχει επιλεχθεί η συγκεκριμένη τεχνική, εν μέσω μιας περιόδου όπου οι κλοπές με αναμεταδότες σήματος (relay theft) γνωρίζουν έξαρση.

τρύπα range rover
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάσει της τελευταίας μεθόδου, οι κλέφτες χρησιμοποιούν δύο αναμεταδότες σήματος που βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους. Ο ένας υποκλέπτει το σήμα του ηλεκτρονικού κλειδιού του ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου το οποίο βρίσκεται μέσα σε μία κατοικία, και εν συνεχεία το μεταδίδει στον έτερο αναμεταδότη που βρίσκεται δίπλα στο αυτοκίνητο.

Με αυτό τον τρόπο «κορoϊδεύουν» τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου, τα οποία έχουν την «ψευδαίσθηση» ότι το κλειδί του οχήματος βρίσκεται δίπλα στο αυτοκίνητο.

Η Land Rover, ωστόσο, έχει διαγνώσει αυτό το φαινόμενο και ως εκ τούτου έχει υψώσει ασπίδα προστασίας στα αυτοκίνητά της ενσωματώνοντας στα κλειδιά τους την τεχνολογία Ultra Wideband, ένα πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας κοντινής εμβέλειας

Πρόκειται για ένα ραντάρ ραδιοσυχνοτήτων το οποίο μπορεί και αναγνωρίζει την ακριβή απόσταση των κλειδιών από το αυτοκίνητο, και όταν εντοπιστεί παρεμβολή τρίτων συσκευών αποτρέπεται το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ