Ανακαλύφθηκε νέο κοίτασμα «λευκού χρυσού» -Πού βρίσκεται, γιατί αλλάζει τις ισορροπίες

eksoriksi lithio

Σε εκατομμύρια ανέρχονται οι τόνοι λιθίου που φαίνεται πως εμπεριέχει ένα νέο κοίτασμα το οποίο θα συνδράμει στη μάχη της ΗΠΑ για τη δημιουργία εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τζακ ποτ φαίνεται ότι «χτύπησε» η εταιρεία Pan American Energy, καθώς ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα λιθίου που έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου η εταιρεία συστήθηκε με τα πρώτα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα από την εναρκτήρια εκτίμηση ορυκτών πόρων (MRE) για το πρότζεκτ “Horizon” στο Big Smoky Valley της Νεβάδα, τα οποία δείχνουν ότι η περιοχή μπορεί να εμπεριέχει έως και 8,8 εκατ. τόνους ισοδύναμου ανθρακικού λιθίου (LCE) με μέση συγκέντρωση 678 ppm -ποσότητα που μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή εκατομμύρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την εναρκτήρια αυτή εκτίμηση πραγματοποιήθηκε διερευνητική γεώτρηση 20 οπών, 4.371 μέτρων, ενώ το επόμενo στάδιο περιλαμβάνει τη σύνταξη μιας τεχνικής έκθεσης όπου θα παρουσιάζονται τα πλήρη αποτελέσματα από το πρόγραμμα γεωτρήσεων.

λίθιο

Στόχος της εταιρείας είναι να επιταχυνθεί η εξόρυξη του λιθίου όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την επέκταση και την αναβάθμιση των ορυκτών πόρων.

Το έργο “Horizon” βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο πρότζεκτ “Tonopah Flats” της American Battery Technology, στο οποίο η MRE έδειξε 15,8 εκατομμυρία τόνους ισοδύναμου ανθρακικού λιθίου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, βέβαια, στη Νεβάδα είναι το πρότζεκτ Thacker Pass, στο νότιο άκρο της καλντέρας McDermitt, πάνω στο οποίο εργάζεται η καναδική πολυεθνική Lithium Americas έχοντας ως στόχο να παράγει σε ετήσια βάση λίθιο σε ποσότητα που ισοδυναμεί με ολόκληρη την παγκόσμια παραγωγή το 2020.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πρότζεκτ λιθίου

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη Lithium Americas, το Thacker Pass θα μπορούμε να δημιουργήσει μια ισχυρή εγχώρια εφοδιαστική αλυσίδα για την ΗΠΑ, που θα επέτρεπε στις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα από υλικά μπαταριών που προέρχονται και κατασκευάζονται πλήρως στις ΗΠΑ.

Τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια κούρσα για το λίθιο έχει ενταθεί, λόγω της ενεργειακής μετάβασης. Μεταξύ άλλων αποτελεί βασικό συστατικό των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προϊόντος του χρόνου θα αποκτούν όλο και πιο δεσπόζουσα θέση στις προϊοντικές γκάμες των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ