Νέο κινέζικο hypercar από την GAC με 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9 δλ.

GAC c

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν πια είναι εντελώς έτοιμο για να κυκλοφορήσει στους δρόμους, αυτό το νέο hypercar της GAC και όχι μόνο, έχει αρκετές πιθανότητες να εξαχθεί και εκτός ασιατικής ηπείρου.

Το ολοκαίνουριο τετράθυρο μοντέλο θα είναι ηλεκτρικό και θα ονομάζεται Aion, ενώ θα βασίζεται στο πάτωμα AEP 3.0. Βέβαια οι λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές του έρχονται με το σταγονόμετρο και τα πάντα είναι προς το παρόν ρευστά.

GAC b
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αυτό διότι τα σκίτσα, για παράδειγμα, απεικονίζουν ένα αυτοκίνητο με πόρτες που ανοίγουν κάθετα (butterfly). Επομένως ούτε καν για την εξωτερική του εμφάνιση δεν μπορούμε να είμαστε ακόμα σίγουροι. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως θα διατίθενται σε δύο εκδόσεις.

Τη βασική και φυσικά πιο προσιτή με επίδοση για το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα και την πιο πολυτελή (Hyper GT Ultimate) με πλουσιότερο εξοπλισμό, η οποία θα χρειάζεται μόλις 1,9 δλ. για να πιάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση.GAC

Γρίφος παραμένει ωστόσο, το ύψος της ιπποδύναμης του συγκεκριμένου hypecar και σαφώς ο αριθμός των ηλεκτροκινητήρων που θα χρησιμοποιεί. Οι φήμες λένε για τρία ή τέσσερα μοτέρ και ισχύ μεγαλύτερη των 700 ίππων.

Εκτός αυτού, η GAC εργάζεται ήδη για ένα άλλο project, ενός ακόμη ισχυρότερου μοντέλου, το οποίο θα αποδίδει περί τους 1.200 ίππους. Το επονομαζόμενο Hyper SSR αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό προς τα τέλη του 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ