Νέο φθηνό SUV φέρνει η Skoda

Skoda-small-suv

Ένα SUV μικρότερο και πιο προσιτό από το ήδη γνωστό Kamiq πρόκειται να λανσάρει η Skoda, βάζοντας στο στόχαστρό της αναπτυσσόμενες αγορές, όπως αυτή της Ινδίας.

Στην κατηγορία των SUV συνεχίζει να επενδύει η Skoda, χαμηλώνοντας ακόμα περισσότερο τον πήχη με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ενός πιο προσιτού οχήματος ελευθέρου χρόνου.

Μολονότι η νέα πρόταση της Skoda θα τοποθετείται στην ευρύτερη κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου, το μήκος της δεν θα ξεπερνά τα τέσσερα μέτρα και θα προσφέρεται σε αποκλειστικά δικίνητες διαμορφώσεις, στα πρότυπα του μέχρι σήμερα γνωστού Kamiq.

H πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2025 και η εμπορική πορεία του θα ξεκινήσει από την αγορά της Ινδίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Skoda ευελπιστεί να ξεπεράσει το 2026 στην ινδική αγορά τις 100.000 πωλήσεις/έτος και το νέο μικρό SUV που πρόκειται να προσθέσει στην γκάμα της πρόκειται να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της σε μια αγορά που χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ινδική αγορά δεν διατίθεται το Kamiq αλλά το Kushaq, το οποίο έχει μήκος 4,225 μέτρων, αφήνοντας το απαραίτητο κενό για τη δημιουργία ενός μικρότερου σε διαστάσεις SUV.

Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί αν η Skoda πρόκειται να ακολουθήσει μια ανάλογη στρατηγική και στην Ευρώπη, προσθέτοντας ένα μικρότερο και πιο προσιτό SUV στην γκάμα της.

Αν αυτό συμβεί, τότε πιθανότατα θα έχουμε να κάνουμε με μια πρόταση αντίστοιχη του Suzuki Ignis, με τη δυνατότητα φιλοξενίας ηλεκτρικών και θερμικών κινητήρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ