Αυτό είναι το νέο φθηνό αυτοκίνητο των Τούρκων -Ποιος το κατασκευάζει

agrotech turkey car

Τον δρόμο που χάραξε η Togg ακολουθούν και άλλες τουρκικές εταιρείες, ενισχύοντας περαιτέρω την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

Συνεχίζονται οι επενδύσεις της Τουρκίας στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος αποτελεί ένας από τους βασικούς αιμοδότες της τουρκικής οικονομίας.

Μέχρι πρότινος, η γειτονική χώρα φιλοξενούσε εργοστάσια μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά το 2018 η Τουρκία έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα με την ίδρυση της Togg, μιας κοινοπραξίας 5 εγχώριων κολοσσών, για να ακολουθήσει το επίσημο λανσάρισμα του πρώτου της μοντέλο τον Μάρτιο του 2023.

Τον δρόμο που χάραξε η Togg θέλουν να ακολουθήσουν και άλλες τουρκικές εταιρείες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Agrotech, η οποία αφού απέκτησε το 75% μιας εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων υπό την ονομασία “Joyce”, προχώρησε στην παρουσίαση των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα έχουν το έμβλημα της Joyce και θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία τον Οκτώβριο του 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
νέο τουρκικό αυτοκίνητο

Το πρώτο μοντέλο είναι το VC3 και αποτελεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό τετραθέσιο αυτοκίνητο πόλης, με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 15 kWh που εξασφαλίζει έως και 140 χλμ. αυτονομίας. Η τιμή του θα ανέρχεται σε 699.000 τουρκικές λίρες.

Παράλληλα, η Agrotech παρουσίασε και ένα επαγγελματιό όχημα, με μήκος 4.860 χλστ., αυτονομία 302 χλμ. και τιμή 1,199 εκατ. τουρκικές λίρες, όπως και ένα off-road SUV μοντέλο, το EX3, που χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερα σκληροτράχηλη εμφάνισή του.

νέο τουρκικό αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την γκάμα της εταιρείας, επίσης, δεν θα απουσιάζει και ένα… μικροσκοπικό 3θυρο ηλεκτρικό μοντέλo (μήκους 3.500 χλστ., πλάτους 1.500 χλστ., ύψους 1.530 χλστ.) που θα ενσωματώνει έναν ηλεκτρικοκινητήτα σύγχρονου μαγνήτη, μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 15 kWh, και θα έχει βάρος μόλις 805 κιλά.

Όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα, σε πρώτη φάση τα αυτοκίνητα θα παράγονται στην Κίνα και αργότερα η παραγωγή τους θα μεταφερθεί στην Τουρκία, όπου θα κατασκευαστεί εργοστάσιο στη Ραιδεστό (Τεκιρντάγ) με ετήσια παραγωγική ικανότητα 200.000 οχημάτων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ