Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο των Τούρκων -Πότε θα κυκλοφορήσει στους δρόμους;

very τουρκία

Η τεράστια επιτυχία που γνωρίζει η Togg, έχει ανοίξει την όρεξη και σε κάποιες άλλες εταιρείες που θέλουν να εισέλθουν δυναμικά στον χώρο των τεσσάρων τροχών.

Ανάρπαστο έχει γίνει το T10X, πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό “Made in Turkey” μοντέλο που φέρει την υπογραφή της Togg, μιας κοινοπραξίας πέντε τουρκικών κολοσσών.

Μόνο το 2023 η Togg διέθεσε στην αγορά πάνω από 13.500 αυτοκίνητα, αφήνοντας πίσω της παραδοσιακές δυνάμεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, με προεξέχουσα την πανίσχυρη Tesla.

Αναντίρρητα, η Togg αναμένεται να απασχολήσει τον αυτοκινητικό κόσμο τα επόμενα έτη, αλλά όπως φαίνεται δεν θα είναι η μοναδική τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία που θα έχει στραμμένα τα φώτα πάνω της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
very τουρκία

Αυτό διότι, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, μέσα στο 2024 θα «πατήσει» στους δρόμους της γειτονικής χώρας το αυτοκίνητο ενός ακόμη τουρκικού brand. Το μοντέλο έχει την ονομασία “VERY” και πρόκειται να παραχθεί μέσω της πρωτοβουλίας “EVRY” του Τεχνικού Πανεπιστήμιο Γιλντίζ, ενός εκ των κορυφαίων κέντρων τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της Τουρκίας. Η μαζική παραγωγή, βέβαια, αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2025.

Το VERY, που είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε να μην ζυγίζει πάνω από 400 κιλά και ανήκει στην κατηγορία οχημάτων L7, θα παραχθεί σε συνολικά τέσσερις εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας επιβατικής που θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 επιβάτες. 

very τουρκία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων θα έχει ιδιαίτερα προηγμένα χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης, ενώ θα διατεθεί και σε έκδοση pick-up ώστε να επιχειρεί αθόρυβα και με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε βιομηχανικές ζώνες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις μπαταριών, ενεργειακής χωρητικότητας 11,22 και 33 kWh, με μέγιστη αυτονομία 350 χλμ. και τελική ταχύτητα έως και 90 χλμ./ώρα.

Οι μπαταρίες θα τροφοδοτούν έναν μικρό ηλεκτρικό κινητήρα των 400V που αποδίδει 140 Nm ροπής και ο βασικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει ABS και τουλάχιστον δύο αερόσακους.

very τουρκία

Όπως, μάλιστα, επισημαίνουν στην Τουρκία, εξαρτήματα όπως ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία, αλλά και χαρακτηριστικά όπως το software, η αυτόνομη οδήγηση, και κάποιες εφαρμογές απομακρυσμένου ελέγχου, έχουν εξελιχθεί σε τοπικό επίπεδο, με αποτέλεσμα το VERY να παρασημοφορείται ως ένα 100% Made in Turkey όχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή του μοντέλου δεν έχει διαρρεύσει, αλλά στελέχη του brand επισημαίνουν ότι αυτό θα είναι προσιτό στο αγοραστικό κοινό και ότι έχουν υποβληθεί 150 προπαραγγελίες.

Τα εν λόγω 150 οχήματα θα παραχθούν σε μια προσωρινή τοποθεσία YTÜ Yıldız Teknopark στην Κωνσταντινούπολη, αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο θα δημιουργηθεί εργοστάσιο με παραγωγική δυναμικότητα 10.000 μονάδων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ