Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο που θα δούμε στην Ευρώπη - Ποια μάρκα θα το κατασκευάζει

 Luvly

Η νεοσύστατη εταιρεία Luvly θα λανσάρει μέσα στο 2024 ένα αποδοτικό microcar για τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.

Η Luvly είναι μια σουηδική εταιρεία microcars και ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα λιλιπούτειο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ιδανικό για αστικές μετακινήσεις, που θα αποστέλλεται παγκοσμίως με κούτα, στο πρότυπο της ΙΚΕΑ. Το πρώτο μοντέλο της εταιρείας, το Luvly O, έχει προδιαγραφές που αρμόζουν στα σύγχρονα κέντρα των πόλεων.

Luvly O 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Luvly O ζυγίζει μόλις 380 κιλά, περίπου το ένα τέταρτο ενός συμβατικού επιβατικού αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να ευνοείται ο χαρακτήρας που υποστηρίζει. Αυτό μεταφράζεται σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία ενέργειας, επιτυγχάνοντας κατανάλωση 6 kWh/100 χλμ., νούμερο που είναι δύο έως τέσσερις φορές μικρότερο από αυτό των υπόλοιπων ηλεκτρικών μοντέλων.

Η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας επιτρέπει στη Luvly να τοποθετήσει στο νέο microcar της μια εξαιρετικά μικρή μπαταρία χωρητικότητας μόλις 6,4 kWh. Αυτό όμως δεν αποτελεί το μοναδικό ισχυρό σημείο του μοντέλου, μιας το πακέτο μπαταριών αποτελείται από δύο ξεχωριστές μονάδες των 15 κιλών με δυνατότητα αφαίρεσης.

Luvly O 4

Όπως είναι λογικό, οι μικρές μπαταρίες προσφέρουν και γρήγορη ταχύτητα φόρτισης. Σε μία πρίζα σούκο, το κάθε πακέτο μπαταριών χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία ώρα για να φορτιστεί πλήρως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά την ασφάλεια, η Luvly λέει ότι θα χρησιμοποιήσει ένα σύνθετο πλαίσιο τύπου σάντουιτς με πρόσθετο αφρώδες υλικό απορρόφησης της ενέργειας για να μπορέσει να κρατήσει ασφαλείς τους επιβάτες του.

Luvly O 3

Οι διαστάσεις του νέου Luvly O είναι 2,7 μέτρα μήκος, 1,53 μέτρα πλάτος και 1,44 μέτρα ύψος, και ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 267 λίτρα. Η αυτονομία του νέου microcar φτάνει τα 100 χλμ. και η τελική του ταχύτητα ακουμπά τα 90 χλμ./ώρα.

Η τιμή του νέου Luvly O είναι περίπου 10.000 ευρώ και η εταιρεία θέλει να το στέλνει σε μορφή πακέτου για να συναρμολογείται από μικρότερες εταιρείες στον τόπο πώλησής του.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ