Νέο Audi Q8 -Με μικρές αλλαγές το μεγάλο SUV των Γερμανών

Νέο Audi Q8 και SQ8

Η Audi προχώρησε στην αποκάλυψη του ανανεωμένου Q8 με το μεγάλο SUV της γερμανικής εταιρείας που φέρει μικρές αλλαγές στην εξωτερική του σχεδίαση.

Έχοντας φτάσει στο μέσο της εμπορικής του σταδιοδρομίας, το Audi Q8 ανανεώνεται στα σημεία ώστε να παραμείνει επίκαιρο και ανταγωνιστικό στην κατηγορία του πέντε χρόνια μετά την επίσημη παρουσίασή του.

Σε σχέση με το μοντέλο που θα αντικαταστήσει στη γκάμα της Audi το ανανεωμένο Q8 ξεχωρίζει από την ανασχεδιασμένη εμπρός γρίλια με το νέο σήμα της γερμανικής εταιρείας. Διαφορετική είναι και η σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος προσδίδει μια πιο δυναμική όψη στο γερμανικό SUV χάρη στους νέους αεραγωγούς και το τονισμένο σπόιλερ στο κάτω μέρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις σημαντικότερες αλλαγές που δεν συνεισφέρουν μόνο στο φρεσκάρισμα του ανανεωμένου Q8 είναι τα νέα υψηλής απόδοσης full LED φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος, τα οποία αποτελούν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, όπως και τα νέα LED φώτα ημέρας.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν επίσης ως έξτρα επιλογή LED matrix φωτιστικά σώματα αλλά και τα ακόμη πιο προηγμένα HD Matrix LED τα οποία ενσωματώνουν τεχνολογία laser.

Αλλαγές εντοπίζονται και στο πίσω μέρος, με την Audi να εισάγει για πρώτη φορά στο Q8 τεχνολογία OLED στα πίσω φωτιστικά σώματά του, τα οποία συνδέονται οπτικά μεταξύ τους από μία LED μπάρα. Τα εν λόγω φωτιστικά σώματα συνεργάζονται με τα συστήματα ασφάλειας του Q8. Όταν ένα αυτοκίνητο πλησιάζει το στατικό Q8 σε απόσταση δύο μέτρων τότε τα OLED στοιχεία ανάβουν ως προειδοποίηση για την μικρή απόσταη μεταξύ των δύο οχημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναβάθμιση παρουσιάζει και ο στάνταρ εξοπλισμός του Q8, στον οποίο έχουν πρστεθεί μεταξύ άλλων ζάντες 20 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας. Στις έξτρα επιλογές έχουν προστεθεί νέες ζάντες σε πέντε διαφορετικά σχέδια και διαστάσεις από 21 έως και 23 ίντσες.

Στο ψηφιακό κομμάτι, το multimedia σύστημα του Q8 μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει εφαρμογές που έχουν εξελιχθεί από τρίτους, όπως είναι για παράδειγμα το Spotify και η μουσική της Amazon. Αναφορικά με την ασφάλεια και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, το σύστημα που παρουσιάζει το περιβάλλον γύρω από το Q8 στα μάτια του οδηγού έχει βελτιωθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η έκδοση 45 TDI με τον τρίλιτρο turbo κινητήρα των 231 ίππων και 500 Nm και ακολουθείται από την 50 TDI με το ίδιο μοτέρ πετρελαίου να αποδίδει 286 ίππους και 600 Nm. Στο βενζινοκίνητο Audi Q8 55, με τον τρίλιτρο κινητήρα η απόδοση ανεβαίνει στους 340 ίππους και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Κορυφαία προς το παρόν έκδοση είναι το SQ8 με τον V8 TFSI των τεσσάρων λίτρων που αποδίδει 507 ίππους και 770 Nm και χρειάζεται μόλις 4,1 δεύτερα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα. Σε κάποιες αγορές της Ευρώπης το ανανεωμένο Q8 είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελεία με τις τιμές να ξεκινούν από τα 86.700 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ