Νέο ατύχημα με ηλεκτρικό: Kia EV6 τυλίγεται στις φλόγες (video)

kia ev6 fire

Οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια της εκτεταμένης φωτιάς που εκδηλώθηκε στο νοτιοκορεατικό ηλεκτρικό μοντέλο, μετά την πρόσκρουση του τελευταίου με τσιμεντένια μπάρα.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε ένα ηλεκτρικό Kia EV6 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, μετά τη διαφαινόμενη πρόσκρουσή του σε διαχωριστική τσιμεντένια μπάρα.

Όπως φαίνεται και το βίντεο, το αμιγώς ηλεκτρικό νοτιοκορεατικό crossover τυλίχθηκε στις φλόγες, με αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για τραυματισμό του οδηγού ο οποίος διακομίσθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Παράλληλα, παραμένει άγνωστο αν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έφερε την κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς, μια λεπτομέρεια-κλειδί για την εξακρίβωση των αιτιών πρόκλησης της φωτιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εφόσον πρόκειται για μοντέλο με τετρακίνηση, τότε η πρόσκρουση στο μπροστινό μέρος ενδέχεται να προκάλεσε σημαντικές βλάβες στους ηλεκτρικούς αγωγούς μέσω των οποίων περνούν καλώδια υψηλής τάσης, που φροντίζουν για την τροφοδοσία του μπροστινού ηλεκτρικού κινητήρα.

Εφόσον το μοντέλο έφερε την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, τότε οι πιθανότητες πρόκλησης εκτεταμένης φωτιάς θα ήταν σημαντικά μειωμένες, δεδομένου ότι από το μπροστινό κομμάτι του Kia EV6 θα απουσίαζαν τα υψηλής τάσης ηλεκτρικά εξαρτήματα.

Η χαμηλή ανάλυση του βίντεο δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Είναι, ωστόσο, εμφανές ότι η φωτιά κατακαίει κυρίως το μπροστινό μέρος του Kia και οι φλόγες δεν αναδύονται από το πάτωμα. Κάτι που σημαίνει πως η μπαταρία δεν υπέστη εκτεταμένη βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει επίσημων ερευνών, η πρόκληση φωτιάς σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατόπιν σύγκρουσης είναι σημαντικά λιγότερες απ’ ότι σε ένα συμβατικό, λόγω των ειδικών αισθητήρων που ενεργοποιούν άμεσα την παροχή ρεύματος, αλλά και της ενισχυμένης προστασίας που φέρουν οι μπαταρίες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ