Νεκροταφείο γεμάτο με θρυλικά Fiat ήρθε στο φως

Fiat 500 Graveyard

Διακόσια ιστορικά και εμβληματικά Fiat του παρελθόντος αφέθηκαν να σκουριάζουν στον αμείλικτο σκανδιναβικό καιρό, στη μάντρα μιας αντιπροσωπείας που έκλεισε το 1981 - και τώρα βγαίνουν όλα σε δημοπρασία.

Η μάντρα αυτή βρίσκεται στη πόλη Kolding της Δανίας, στο εσωτερικό και στον προαύλιο χώρο της αποθήκης της συγκεκριμένης αντιπροσωπείας. Κανείς, από τότε που η αντιπροσωπεία έκλεισε, δεν φαίνεται να μπήκε στον κόπο να συντηρήσει τα αυτοκίνητα, ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να καλύψει όσα ήταν εκτεθειμένα στον εξωτερικό χώρο, και στις καιρικές συνθήκες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσα βρίσκονταν εξωτερικά είναι προφανές ότι έχουν υποστεί και τη μεγαλύτερη φθορά από το πέρασμα του χρόνου. Είναι σπαραξικάρδια η εικόνα της σχεδόν ολοκληρωτικής αποσύνθεσης τόσων Fiat 500 στον τοίχο της μάντρας, δεδομένου ότι αυτό ήταν το πλέον εμβληματικό ιταλικό αυτοκίνητο για την προσιτή και οικονομική μετακίνηση των ανθρώπων τα μεταπολεμικά χρόνια.

Η συλλογή περιλαμβάνει, εκτός από τα αμέτρητα αντίτυπα του Fiat 500, και πολλά 127, 128, 600 και Ritmo που ακολούθησαν τις δύο επόμενες δεκαετίες. Κι ακόμη, ορισμένα αντίτυπα του Autobianchi Bianchina αλλά και της Lancia Beta, και λίγα ακόμη μη ιταλικά αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλη η συλλογή είναι τώρα προς πώληση, για οποιονδήποτε συλλέκτη ή εταιρεία αναστήλωσης παλαιών αυτοκινήτων μπορεί να ενδιαφέρεται. Η αλήθεια είναι ότι η αγορά των κλασσικών αυτοκινήτων γνωρίζει πρωτοφανή άνθηση τα τελευταία δύο χρόνια, και αναμφίβολα το κλασσικό 500ράκι, η Lancia Beta και άλλα αυτοκίνητα της συλλογής θα είναι πάντοτε εμβληματικά για τους λάτρεις της ιταλικής αυτοκίνησης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ