Σε νεκροταφείο αυτοκινήτων μετατράπηκε πάρκινγκ αεροδρομίου -Δείτε εικόνες από τα καμένα ΙΧ

φωτιά σε αεροδρόμιο

Σε άμορφες μάζες σιδερικών έχουν μετατραπεί εκατοντάδες αυτοκίνητα μετά τη φωτιά σε πάρκινγκ αεροδρομίου της Αγγλίας.

Σε ένα απέραντο νεκροταφείο αυτοκινήτων μετατράπηκε το πάρκινγκ υπ’αριθμόν 2 του αεροδρομίου στο Λούτον, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην υποδομή στις 10 Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυργκαγιάς και την καταστροφή που επήλθε στον χώρο στάθμευσης, οι επικεφαλής του αεροδρομίου εμφανίστηκαν σίγουροι ότι δύσκολα θα διασωθεί κάποιο αυτοκίνητο.

φωτιά σε αεροδρόμιο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό επιβεβαιώνεται από τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες και δείχνουν αυτοκίνητα να έχουν μετατραπεί σε λαμαρίνες που κείτονται κάτω από τα συντρίμια του πάρκινγκ. Πολλά εκ των 1.500 κατεστραμμένων ΙΧ μοιάζουν πραγματικά αγνώριστα, έχοντας μετατραπεί σε άμορφες μάζες σιδερικών, με ορισμένα να έχουν αναποδογυρίσει.

Με την εκδήλωση της φωτιάς, η οποία φαίνεται να ξεκίνησε από ένα πετρελαιοκίνητο πολυτελές ΙΧ που βρισκόταν στον τρίτο όροφο του κτηρίου, κινητοποιήθηκαν 100 πυροσβέστες, οι οποίες επί 12 ώρες μάχονταν με την πύρινη κόλαση.

φωτιά σε αεροδρόμιο

Όπως ενημέρωσε το αεροδρόμιο, έχουν παρασχεί στο Γραφείο Ασφάλισης Αυτοκινήτων (ΜΙΒ) τα στοιχεία ταξινόμησης 1.405 οχημάτων, ενώ έχουν απαντηθεί σχεδόν 16.500 ερωτήματα πελατών, μετά την πυρκαγιά.

φωτιά σε αεροδρόμιο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ο εν λόγω χώρος στάθμευσης παραμένει κλειστός, και όπως αποκαλύφθηκε το Σάββατο, κανείς δεν μπορεί να εισέλθει με ασφάλεια στο σημείο, γεγονός που δυσχεραίνει την ακριβή εκτίμηση της έκτασης των ζημιών.

Το πάρκινγκ υπ’αριθμόν 2 του αεροδρομίου κατασκευάστηκε το 2019, και κόστιζε 20 εκατ. λίρες.

φωτιά σε αεροδρόμιο

Παράλληλα, ειδικοί εκτίμησαν ότι ίσως ο χώρος δεν ήταν εξοπλισμένος με ένα αποτελεσματικό σύστημα ψεκαστήρων, το οποίο θα απέτρεπε την εξάπλωση της πυρκαγιάς, ενώ κυβερνητικές πηγές της MailOnline ανέφεραν ότι εξετάζουν τα κανονιστικά πλαίσια όσον αφορά την πυραντοχή των χώρων στάθμευσης.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ