Οι νέες σήραγγες που θα αλλάξουν την Αθήνα -Πότε θα είναι έτοιμες

road tunnel ipothalasia siragga zeuksi maliakou

Προχωρούν οι μεγάλες αστικές σήραγγες που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις των πολιτών, μειώνοντας την κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Στα έργα που θα αποτρέψουν τη μετατροπή της Αθήνας σε μία αφόρητη πόλη αναφέρθηκε εκ νέου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, εστιάζοντας -μεταξύ άλλων- στις νέες αστικές σήραγγες εντός της πρωτεύουσας.

Ο κ. Κώστας Καραμανλης, αρχικά, έκανε αναφορά στη σήραγγα Ηλιουπόλεως η οποία -υπενθυμίζουμε- θα αποτελέσει επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού προς το Ελληνικό.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, το έργο προβλέπει την κατασκευή μίας σήραγγας μήκους λίγο πάνω από 3 χλμ., με τρεις λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, που θα ξεκινά να βυθίζεται στο ύψος της Καισαριανής και θα καταλήγει σε σύνδεση με τη Λεωφ. Βουλιαγμένης, κοντά στον σταθμό του Μετρό του Αγίου Δημητρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη μετακίνηση από τη Λεωφ. Κατεχάκη στη Λεωφ. Βουλιαγμένης θα απαιτούνται περί τα 10 λεπτά, όταν σήμερα – και ειδικά κατά τις ώρες αιχμής – ο χρόνος διάνυσης της συγκεκριμένης απόστασης φτάνει τη μισή ώρα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027.

Ακόμα ο κ. Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην επέκταση της λεωφόρου Κύμης η οποία έχει δημοπρατηθεί και θα «αποσυμφορήσει την κίνηση σε Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, Λυκόβρυση και Μαρούσι».

Αττική Οδός

Μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα δημιουργηθεί μία νέα έξοδος προς την Ε.Ο. στον κόμβο της Καλυφτάκη, σηματοδοτώντας το τέλος των μεγάλων ουρών που σχηματίζονται στον κόμβο της Μεταμόρφσης. Εκ των συνολικά 3,5 χλμ. του έργου, τα 2,5 χλμ. θα έχουν τη μορφή σήραγγας, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη εντός πόλης στη χώρα. Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2027.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι καθοριστική συμβολή στην αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου θα έχει και το έργο της υπογειοποίησης Ποσειδώνος, ένα έργο που προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Το έργο αφορά ένα τμήμα συνολικού μήκους 1.500 μέτρων από τα οποία τα 1.300 μ. θα είναι υπογεία, από την παραλία Αλίμου έως το ύψος της μαρίνας του Ελληνικού. Με βάση τον σχεδιασμό, η ολοκλήρωση της υπογειοποίησης προγραμματίζεται για το δ’ τρίμηνο του 2024.

υπογειοποίηση ποσειδώνος

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ