Νέες αποκαλύψεις για τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα της Θεσσαλίας -Ποιοι και γιατί τα έχουν βάλει στο μάτι

πλημμυρισμένα αυτοκίνητα

Εντύπωση προκάλεσε το ρεπορτάζ του carandmotor.gr για τη δράση κάποιων επιτήδειων που έχουν βάλει στο «μάτι» τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα της Θεσσαλίας, με τον δημοσιογράφο Γιώργο Ανδρή να προχωρά σε νέες αποκαλύψεις.

Αίσθηση προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του carandmotor.gr για τη δράση των επιτήδειων εμπόρων αυτοκινήτων στις πληγείσες περιοχές του κάμπου Θεσσαλίας, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον πόνο και την απόγνωση των κατοίκων προκειμένου να θησαυρίσουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του carandmotor.gr Γιώργου Ανδρή, κάποιοι επιτήδειοι έμποροι αλλά και ιδιοκτήτες συνεργείων και φανοποιείων βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές προκειμένου είτε να αποκτήσουν σε εξευτελιστικές τιμές τα πλημμυρισμένα αυτοκίνητα, ώστε να τα επισκευάσουν κακήν κακώς και να τα πουλήσουν σε ανυποψίαστους καταναλωτές, είτε να χρησιμοποιήσουν τα έγγραφά τους ώστε να διαθέσουν στην αγορά ίδια κλεμμένα αυτοκίνητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η είδηση αυτή προκάλεσε εντύπωση και έκανε τον γύρο της Ελλάδας, καθώς τα όσα είδαν τα φως της δημοσιότητας είναι ενδεικτικά της δράσης ορισμένων επιτήδειων οι οποίοι εν μέσω τραγωδίας προσλαμβάνουν ακόμα και δύτες για να μπορέσουν να βρουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των βυθισμένων οχημάτων και στη συνέχεια να εντοπίσουν άμεσα και εύκολα τους ιδιοκτήτες τους και να καταθέσουν την προσφορά τους για τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα που δεν είναι ασφαλισμένα από φυσικές καταστροφές.

πλημμυρισμένα αυτοκίνητα

Μετά το ρεπορτάζ του carandmotor, ο Γιώργος Ανδρής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ όπου προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με το πώς διαπιστώνουν οι επιτήδειοι, μέσω των πινακίδων κυκλοφορίας, σε ποιον ανήκει το εκάστοτε αυτοκίνητο προκειμένου να καταφέρουν να τον προσεγγίσουν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι επιτήδειοι σε πολλές περιπτώσεις παίρνουν την άδεια κυκλοφορίας, τις πινακίδες και γενικότερα τα στοιχεία του πλημμυρισμένου αυτοκινήτου, κλέβουν ένα ίδιο αυτοκίνητο, πάνω στο αμάξωμα του οποίου γράφουν χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογικά μέσα τον αριθμό πλαισίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν συνεχεία πωλούν το κλεμμένο αυτοκίνητο, με τον νέο ιδιοκτήτη του να έχει στην κατοχή του, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει, ένα ΙΧ που είναι προϊόν κλοπής, με τα χαρτιά ενός κλεμμένου.

Τέλος, αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται στο Υπουργειο Υποδομών και Μεταφορών, η λύση του να αναγράφεται - όπως και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ- στην άδεια κυκλοφορίας ότι το αυτοκίνητο προέρχεται από Ολική Καταστροφή. Πρόκεται για ένα μέτρο που, εφόσον ληφθεί, θα θωρακίσει τους καταναλωτές από τη δράση των επιτηδείων.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ