Νέα επαναστατική τεχνολογία: Το αυτοκίνητο θα επισκευάζει μόνο του τις γρατζουνιές του

Self healing material 1

Το νέο υλικό επιδιόρθωσης αναμένεται να φέρει επανάσταση στην φανοποιεία και να λύσει τα χέρια στους άτυχους οδηγούς.

Το επανασταστικό υλικό που παρουσιάστηκε αυτές τις ημέρες υπόσχεται άμεση επιδιόρθωση των γρατζουνιών. Ή τουλάχιστον, αυτό αναφέρει μία νέα μελέτη από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Χημικής Τεχνολογίας της Κορέας που δημοσιεύτηκε στον Applied Polymer Materials της ACS, έναν διάσημο επιστημονικό οργανισμό του εξωτερικού.

Self healing material 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, το νέο υλικό αναγεννάται και είναι ικανό να διορθώσει γρατζουνιές και γδαρσίματα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από παρόμοια προϊόντα που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν.

Το συγκεκριμένο πολυμερές χρησιμοποιεί το φως του ήλιου και σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας από αυτόν, καταφέρνει μέσω χημικών αντιδράσεων να “επουλώσει” την ζημιά. Η ομάδα που έχει εξελίξει το νέο αυτό υλικό παρουσίασε τις δυνατότητές του, βάφοντας ένα υπό κλίμακα αυτοκίνητο και στην συνέχεια προκάλεσε ζημιές στην βαφή του. Το αποτέλεσμα ήταν οι γρατζουνιές να εξαφανιστούν γρήγορα με την βοήθεια του ήλιου και της θερμότητας που αναπτύσσεται, δίνοντας υπόσταση σε αυτόν το νέο τρόπο επισκευής της βαφής.

Self healing material 3

Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι μια οργανική φωτοθερμική διάφανη βαφή, ικανή να συλλαμβάνει την υπέρυθρη ακτινοβολία. Σύμφωνα με την περίληψη της μελέτης, το νέο αυτό υλικό έχει κορυφαία αποτελεσματικότητα και γρήγορη δράση (λιγότερο από 30 δλ.) στις γρατζουνιές και τα γδαρσίματα, σε σχέση με όλα τα άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ