Αυτά είναι τα νέα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας – Κατασκευασμένα από ελληνικά χέρια (εικόνες)

ford ranger kentriki makedonia

Σημαντική ενίσχυση έλαβε πριν από λίγες εβδομάδες ο στόλος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την παραλαβή δύο Ford Ranger τα οποία συνδυάζουν κορυφαίες μεταφορικές ικανότητες και ανεξάντλητο off-road ταλέντο.

Τα οχήματα αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Παύλου Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, οι ιδρυτές του οποίου ήταν μέλη τής οικογένειας των ιδρυτών της «Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ Α.Ε». Το ίδρυμα επέλεξε για τον εξοπλισμό των δύο pick-up οχημάτων τη Ford Βροχίδης Χατζής.

Ειδικότερα, τα δύο οχήματα που εντάχθηκαν στον στόλο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύοντας το επιχειρησιακό της έργο ήταν δύο Ford Ranger, το ένα στην έκδοση Wildtrack και το έτερο στην πανίσχυρη Raptor.

Αμφότερα είναι 4ης γενιάς, και κινούνται από έναν 2λιτρο EcoBlue με δύο τούρμπο ο οποίος αποδίδει 213 PS και 500 Nm, και συνδυάζεται με 10ταχυτο αυτόματο κιβώτιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ford ranger κεντρική μακεδονία

Όπως προαναφέρθηκε, οι επεμβάσεις στα οχήματα έγιναν με την επιμέλεια της Βροχίδης Χατζής και περιλαμβάνουν πολλές διαφοροποιήσεις σε ανάρτηση, σύστημα κίνησης και βοηθητικό εξοπλισμό (πχ διαθέτουν μέχρι και ψυγείο για πολύωρη παραμονή σε περιοχή πυρκαγιάς, μεγαλύτερες δεξαμενές καυσίμου και off road εξοπλισμό της ΑRB).

Οι επεμβάσεις αναλυτικά

Μεταξύ άλλων εξοπλίστηκαν με εξοπλισμό της ARB & MAXXIS για χρήση σε ειδικές συνθήκες , που απαιτούνται για τίς υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας.

Τα αυτοκίνητα φέρουν ειδικές αναρτήσεις ώστε να κινούνται άνετα και με το μεγαλύτερο βάρος εξοπλισμού που μπορούν να δεχθούν, σε ανώμαλες εκτός δρόμων διαδρομές. Έχουν δεχθεί, επίσης, επιπλέον «ψήλωμα» των αναρτήσεων, ώστε να κινούνται με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια , από πλευράς φυσικών εμποδίων.

ford ranger κεντρική μακεδονία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει προστεθεί εμπρός μπλοκέ διαφορικό για βελτίωση της ελκτικής πρόσφυσης των εμπρόσθιων τροχών για πολύ δύσβατα εδάφη, ενώ έχει αλλαχθεί η δεξαμενή καυσίμου με μεγαλύτερη των 140Lt και 120Lt στο Raptor , ώστε να αυξηθεί η επιχειρησιακή ικανότητά του.

Έχουν προστεθεί επιπλέον, ισχυρός φωτισμός led εμπρός κ πίσω για δυνατότητα κ βραδινών επιχειρήσεων, όπως και σχάρα οροφής για δυνατότητα τοποθέτησης ειδικού διασωστικού εξοπλισμού ή εξοπλισμού ειδικών εργασιών.

ford ranger κεντρική μακεδονία

Στο Raptor προστέθηκαν πτυσσόμενα ηλεκτρικά πλαϊνά σκαλοπάτια για μεγαλύτερο πλαϊνό ύψος κ εργάτης εμπρός, ώστε να μπορεί να ξεφύγει από δύσκολες συνθήκες ή να διευκολύνει άλλα αυτοκίνητα, κινούμενο ως πρώτης γραμμής διοικητικό όχημα.

Επιπλέον τοποθετήθηκε στην εμπρός μάσκα ειδική κάμερα infrared , που διασφαλίζει συνθήκες οδήγησης με μειωμένη ορατότητα σε ομίχλη, σκόνη, καπνό.

ford ranger κεντρική μακεδονία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουν προστεθεί σάκοι με τα απαραίτητα για ρυμούλκηση ή ασφάλιση των αυτοκινήτων κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων ή των επιχειρούντων.

Στο Ranger προστέθηκε πλήρες αντλητικό - πυροσβεστικό συγκρότημα με δεξαμενή 500 λίτρων κ δυνατότητα σύνδεσης με άλλο όχημα μεταφοράς νερού, ώστε να λειτουργεί ως προκεχωρημένο σε δύσβατα σημεία, και επιπλέον αερανάρτηση ώστε να γίνεται ανετότερη και ασφαλέστερη η οδήγηση με όλο το φορτίο του στις εκτός δρόμου αποστολές του.

ford ranger κεντρική μακεδονία

Και τα δύο αυτοκίνητα εξοπλίστηκαν με ειδικά εκτός δρόμου ελαστικά MAXXIS RAZR M/T 10λινα ,ανθεκτικά για αυτές τίς συνθήκες εργασίας.

Έχουν επίσης προστεθεί συστήματα επικοινωνίας δύο συχνοτήτων για δυνατότητα διπλής επικοινωνίας με τοπικό δίκτυο και κεντρικό επιχειρησιακό.

Τέλος για την άνεση των επιχειρούντων τα αυτοκίνητα εξοπλίστηκαν με ψυγεία 12ν , 60 λίτρων και 36 λίτρων ώστε να φέρουν τα απαραίτητα εφόδια για μακρά ολοήμερη αποστολή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ford ranger κεντρική μακεδονία

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ