Νέα μόδα: Προσφέρουν μαθήματα κλοπής αυτοκινήτων στο διαδίκτυο -Πώς δρουν οι συμμορίες

Κλοπή αυτοκινήτου σε χρόνο ρεκόρ 2022

Σε δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων έχουν παρεισφρήσει κάποιες συμμορίες οι οποίες προσφέρουν έναντι αμοιβής μαθήματα κλοπής ΙΧ.

Ως εκκολαπτήριο κακοποιών χρησιμοποιείται το Telegram, η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει πάρει θέση στα κινητά τηλέφωνα εκατομμύρια χρηστών ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γαλλικής La Presse, συμμορίες που ειδικεύονται στην κλοπή αυτοκινήτων έχουν παρεισφρήσει στο Telegram, διαφημίζοντας ότι μπορούν να μεταταλαμπαδεύσουν την τεχνογνωσία τους σε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν τον δρόμο της παρανομίας.

Ενδεικτικό είναι ένα group στην πλατφόρμα, το οποίο αριθμεί περί τους 1.300 χρήστες, και ουσιαστικά αποτελεί ένα… παζάρι αγοραπωλησίας υπηρεσιών για την κλοπή σχεδόν κάθε μάρκας αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων, στο group αναφέρεται «Εκπαίδευση (σ.σ. για κλοπή) Toyota», ενώ δεν διστάζουν να προσφέρουν και… εκπτωτικά προγράμματα προκειμένου να μειώσουν την οικονομική επιβάρυνση των εκκολαπτόμενων κλεφτών.

Φωτογραφία (δείτε παρακάτω), μάλιστα, που «ψάρεψε» η La Presse από το Telegram δείχνει μια ακόμη αγγελία η οποία διαφημίζει την πώληση πληροφοριών για την κλοπή αυτοκινήτων οποιασδήποτε μάρκας, όπως Toyota, Lexus, Dodge, Ram, Jeep, Land Rover κ.ο.κ.

μαθήματα κλοπής αυτοκινήτων

Τα μαθήματα των κλεφτών-δασκάλων, περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- οδηγίες για την παραβίαση της πόρτας, την εκκίνηση του κινητήρα και την αφαίρεση του συστήματος εντοπισμού του αυτοκινήτου.

Τι άλλο περιλαμβάνει το «παζάρι» των κακοποιών

Παράλληλα, όπως φαίνεται από τις συνομιλίες στο group του Telegram, οι συμμορίες πωλούν εξοπλισμό για τον επαναπρογραμματισμό κλειδιών αυτοκινήτων, θραύστες κρυστάλλων, μοιράζονται διευθύνσεις αυτοκινήτων που τους ενδιαφέρουν και συνομιλούν για τα μοντέλα που θα τους αποφέρουν μεγάλο κέρδος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
μαθήματα κλοπής αυτοκινήτων
Προγραμματιστής κλειδιού

Επί παραδείγματι, ένας προγραμματιστής κλειδιών για Chevrolet, Cadillac, Jeep ή Ford πωλείται για περίπου 2.000 δολάρια Κανάδα (1.862 δολάρια ΗΠΑ) , η τιμή του προγραμματιστή για κλειδιά Honda ή Acura ανέρχεται σε 700 δολάρια Καναδά (521 δολάρια ΗΠΑ), ενώ για Toyota και Lexus 1.500 δολάρια Καναδά (1.117 δολάρια ΗΠΑ).

Τέλος, καλά πληροφορημένες πηγές της La Presse αναφέρουν ότι τέτοια groups είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο διαδίκτυο, ενώ το modus operandi για την κλοπή αυτοκινήτων είναι αρκετά απλό, κάτι το οποίο εξηγεί για ποιο λόγο έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεαρών που ακολουθούν τον δρόμο της παρανομίας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ