Νέα Mercedes S-Class: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της 4κίνητης plug-in έκδοσης

Νέα Mercedes S-Class Hybrid 2021

Η νέα Mercedes S-Class είναι το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας της που συνδυάζει plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης και 4κίνηση και τώρα είναι διαθέσιμη για παραγγελία.

Πολυτέλεια, προηγμένη τεχνολογία και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση συνδυάζει η νέα plug-in S-Class S 580 e 4MATIC, η πρώτη της γερμανικής εταιρείας που προσφέρει στο κοινό το νέο τέταρτης γενιάς υβριδικό σύστημα της Mercedes.

Νέα Mercedes S-Class Hybrid 2021
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας, η Mercedes δέχεται πλέον παραγγελίες για το κορυφαίο της σεντάν στην 4κίνητη έκδοσή του με την υβριδική S-Class, που μπαίνει στην πρίζα, να είναι διαθέσιμη τόσο σε «κοντό» όσο και μακρύ μεταξόνιο.

Να σημειωθεί ότι η Mercedes S 580 e 4MATIC φέρει ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 150 ίππων και 480 Nm, τον οποίο και συνδυάζει με εξακύλινδρο κινητήρα 367 ίππων και 500 Nm ροπής. Το σύνολο αποδίδει συνδυαστικά 510 ίππους και 750 Nm ροπής, με μέση κατανάλωση που δεν ξεπερνά το 0,6-1 λίτρο/100 χλμ., σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία του, το μεγάλο πολυτελές σεντάν των Γερμανών μπορεί να διανύσει έως και 113 χλμ. αναπτύσσοντας ταχύτητες έως και 140 χλμ./ώρα, μια εντυπωσιακή επίδοση που οφείλεται στη σχετικά μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου που φέρει, με την αυτονομία να διπλασιάζεται σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η S 580 e συνοδεύεται από ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα τοποθέτησης τριφασικού φορτιστή 60 kW - ο οποίος επιτυγχάνει πλήρη φόρτιση της (άδειας) μπαταρίας σε 30 λεπτά. Η τελευταία, επίσης, έχει τοποθετηθεί σε τέτοιο σημείο που εξαλείφει το «σκαλοπάτι» που υπήρχε στο χώρο αποσκευών, ο οποίος τώρα είναι επίπεδος.

Οι τιμές της 4κίνητης Mercedes S 580 e ξεκινούν στη Γερμανία από τα 130.638 ευρώ. Μάθετε περισσότερα για το κορυφαίο Plug-in υβριδικό σεντάν της γερμανικής εταιρείας κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ