Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα μάρκα αυτοκινήτου που ήρθε στην Ελλάδα

LeapMotor T03

Την εμπορική του πορεία στη χώρα μας ξεκινά ένα νέο αυτοκινητικό brand, εισάγοντας σε πρώτο στάδιο ένα αυτοκίνητο πόλης με πολύ καλή αυτονομία.

Διευρύνεται η λίστα των αυτοκινητoβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του carandmotor, στη χώρα μας εισήλθε η κινεζική start-up εταιρεία Leapmotor που παράγει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και η αξία της υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα αποτελεί μόλις τη δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα όπου εισάγονται τα μοντέλα της Leapmotor. Το ντεμπούτο της εταιρείας με έδρα τη Χανγκτσόου στη Γηραιά Ήπειρο έγινε στη Γαλλία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

leapmotor t03 ελλάδα νέα μάρκα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και στη Γαλλία, έτσι και στην Ελλάδα η είσοδος της Leapmotor έχει γίνει με το αυτοκίνητο πόλης T03, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει ένα αυτοκίνητο που πήρε πριν από λίγες ημέρες πινακίδες και κυκλοφορεί στους δρόμους της χώρας μας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του carandmotor, το αυτοκίνητο μπορεί να παραγγελθεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, και η παράδοση γίνεται σε τρεις μήνες.

Ποιο είναι το Leapmotor T03

Με μήκος 3,62 μέτρα, το Τ03 χαρακτηρίζεται για την ικανότητά του να ελίσσεται με ευκολία εντός του αστικού ιστού, ενώ ενσωματώνει μία μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 41,3 kWh που εξασφαλίζει έως και 280 χλμ. αυτονομίας σε κύκλο WLTP και τροφοδοτεί έναν κινητήρα απόδοσης 110 ίππων και 158 Nm.

leapmotor t03 ελλάδα νέα μάρκα

Αναφορικά με τον εξοπλισμό του μοντέλου, αυτός κρίνεται κάτι περισσότερο από επαρκής, μιας και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σύστημα κλιματισμού, ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών, κεντρική οθόνη αφής 10,1 ιντσών, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), αισθητήρες παρκαρίσματος (εμπρός/πίσω), σύστημα ημι-αυτόνομου παρκαρίσματος, Adaptive Cruise Control, σύστημα παρακολούθησης της κόπωσης του οδηγού, αλλά και σύστημα ειδοποίησης για παρέκκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
leapmotor t03 ελλάδα νέα μάρκα

Παράλληλα, διαθέτει τρία προγράμματα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, την ίδια ώρα που για τη φόρτιση της μπαταρίας από το 30 στο 80% απαιτούνται 36 λεπτά, όπως ανακοινώνει η εταιρεία.

leapmotor t03 ελλάδα νέα μάρκα

Η Leapmotor εκτός του αυτοκινήτου πόλης, διαθέτει και τρία ακόμα μοντέλα.
Πρόκειται για το μεγάλων διαστάσεων (5.050 χλστ.) premium sedan C01 που παράγει έως 270 ίππους και 500 Nm ροπής και επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,66 δλ. Η γκάμα, επίσης, περιλαμβάνει το crossover C11 των 536 ίππων και 720, αλλά και το coupe S01 των 170 ίππων και 250 Nm.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Leapmotor C01
C01

Ειδικά το sedan και το crossover διακρίνονται για τον πολυτελή και hi-tech χαρακτήρα τους, όπως αποδεικνύεται από τις τρεις ψηφιακές οθόνες που απλώνονται στο ταμπλό και το πλήθος τεχνολογιών τελευταίας γενιάς.

Leapmotor C11
C11

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ