Αυτή είναι η νέα λειτουργία των Google Maps που θα σου «κόψει» την ανάσα -Πώς τη χρησιμοποιείς

google maps kinisi dromous

Εντυπωσιάζει η νέα λειτουργία των Google Maps που προσφέρει ρεαλιστική απεικόνιση των σημαντικότερων σημείων της Αθήνας.

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που μετακινούμαστε έχουν επιφέρει οι Χάρτες της Google, επιτρέποντάς μας να φτάσουμε άκοπα σε έναν άγνωστο προορισμό.

Τα Google Maps, μάλιστα, συχνά αναβαθμίζονται με νέες λειτουργίες ώστε να καταστήσουν όχι απλά πιο εύκολη, αλλά και ευχάριστη την καθημερινότητα των οδηγών.

Μία από τις άρτι αφιχθείσες λειτουργίες στη χώρα μας είναι το Immersive View το οποίο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον χρήστη, επιτρέποντάς του να περιηγηθεί από «ψηλά» σε μέρη-τοπόσημα της Αθήνας, όπως η Ακρόπολη και το Παναθηναϊκό Στάδιο και σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
immersive view

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να ανοίξει το κινητό του τηλέφωνο και να επιλέξει το σημείο ενδιαφέροντος που επιθυμεί. Εν συνεχεία αν το εν λόγω μέρος υποστηρίζεται από τη λειτουργία Immersive View θα αναδυθεί μια καρτέλα που θα επιτρέψει στον χρήστη να κάνει ένα «εικονικό» tour.

Η λειτουργία Immersive View προσφέρεται εφόσον ανοίξουμε τα Google Maps και από σταθερό υπολογιστή ή λάπτοπ. Σε αυτή την περίπτωση αρκεί να αφήσουμε τον κέρσορα πάνω από το συγκεκριμένο σημείο στον χάρτη.

Ουσιαστικα η λειτουργία αφορά σε μια ρεαλιστική τρισδιάστατη απεικόνιση του χώρου, ενώ για να επιτευχθεί αυτή έχουν χρησιμοποιηθεί εκατομμύρια εικόνες που έχουν συλλεχθεί από τα drones ακαι τα αυτοκίνητά της. Οι εν λόγω εικόνες συγχωνεύονται σε μία τρισδιάστατη εικόνα με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
παναθηναϊκό στάδιο google maps

Παράλληλα, μέσω του Immersive View ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί - μεταξύ άλλων - για τον κυκλοφοριακό φόρτο στους γύρω δρόμους όπως και για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, με εκτιμήσεις και για τις επόμενες ώρες της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Google επέκτεινε τη λειτουργία και για διαδρομές (Immersive view for Routes), χωρίς ωστόσο να είναι διαθέσιμη προς το παρόν στη χώρα μας. -Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ