Αυτή είναι η νέα κομπίνα με τα μεταχειρισμένα ελαστικά – Τι να προσέξετε

Ελαστικά αυτοκινήτου πώς φτιάχνονται video 2022

Σπείρες εκμεταλλεύονται τις ανατιμήσεις, διαθέτοντας στην αγορά μεταχειρισμένα ελαστικά, που αφού τα μακιγιάρουν, τα παρουσιάζουν ως καινούργια.

Σε εκτροχιασμό του οικογενειακού προϋπολογισμού οδηγούν οι ανατιμήσεις που καταγράφονται σε βασικούς τομείς, αναγκάζοντας τους πολίτες να επαναξιολογήσουν τις ανάγκες τους, την ίδια ώρα που προσπαθούν εξοικονομήσουν χρήματα από οπουδήποτε μπορούν.

Σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει και το σέρβις του αυτοκινήτου, το οποίο, ωστόσο, είναι υπεραπαραίτητο για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο.

Το φαινόμενο παραμέλησης του σέρβις των αυτοκίνητων αναδεικνύει ρεπορτάζ του MEGA, με πολλούς οδηγούς να αναφέρουν στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ότι η συντήρηση του αυτοκινήτου πλέον αποτελεί… πολυτέλεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως αποτέλεσμα της ελλιπούς συντήρησης του αυτοκινήτου έχουν αυξηθεί τα τροχαία ατυχήματα, όπως δείχνουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, το πρώτο εξάμηνο του 2021 έγιναν 5.634 ατυχήματα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 6.413, με την αύξηση να είναι της τάξεως των 13,8 ποσοστιαίων μονάδων.

Ανατιμήσεις στα ελαστικά – Οργιάζουν οι σπείρες

Την ανιούσα (αύξηση τιμών έως και 30%) έχουν πάρει και οι τιμές των ελαστικών, όπως έχει καταδείξει το carandmotor, μέσω μιας σειράς άρθρων του.  

Για παράδειγμα, ένα ελαστικό στη διάσταση 205/55/16 κόστιζε πριν από περίπου δύο χρόνια 61 ευρώ, ενώ σήμερα φτάνει τα 79 ευρώ, γεγονός που αυξάνει το κόστος αντικατάστασης μιας τετράδας από τα 244 ευρώ στα 316 ευρώ, με την επιβάρυνση να ανέρχεται στα 72 ευρώ.

Παρόμοια είναι η ποσοστιαία αύξηση και σε μικρότερες διαστάσεις, καθώς ακόμα και ένα ελαστικό με διάμετρο 13 ίντσες κοστίζει σήμερα 68 ευρώ, ενώ το όχι τόσο μακρινό 2020 μπορούσε να το αποκτήσει με 52 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ραγδαία άνοδος των τιμών στα ελαστικά, οφείλεται στη μη επάρκεια αιθάλης – γνωστή και ως μαύρος άνθρακας – καθώς το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής προέρχεται από τη Ρωσία, από την οποία ως γνωστόν οι εξαγωγές προς τα περισσότερα κράτη του πλανήτη έχουν απαγορευθεί.

κομπίνα με ελαστικά αυτοκινήτων

Αυτή την ιδιάζουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά ελαστικών έχουν αρχίσει να εκμεταλλεύονται διάφοροι επιτήδειοι οι οποίοι διαθέτουν στην αγορά μεταχειρισμένα ελαστικά, παρουσιάζοντάς τα ως καινούργια.

Όπως επισημαίνει, μιλώντας στο MEGA, ιδιοκτήτης συνεργείου-ελαστικών αυτοκινήτων, υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι που κατά τις νυχτερινές ώρες «αρπάζουν» τα μεταχειρισμένα ελαστικά τα οποία βρίσκονται έξω από το κατάστημά του, και αφού τα πλύνουν και τα βάψουν, τα διαθέτουν στην αγορά ως καινούργια.

Ειδικότερα, οι σπείρες έχουν βρει τρόπο για να μεγαλώνουν τις αυλακώσεις, αφαιρώντας ολόκληρες λωρίδες από τα κεντρικά αυλάκια του ελαστικού, ενώ με τη χρήση ενός εργαλείου κάνουν νέες χαράξεις στα πλαϊνά τοιχώματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι κατανοητό, τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και ως εκ τουτού οι καταναλωτές δεν πρέπει να παρασύρονται από τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές τους.

Δείτε πώς «μακιγιάρουν» τα μεταχειρισμένα ελαστικά

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ