Τα καταδιωκτικά της Ελληνικής Αστυνομίας έρχονται στους δρόμους -Πόσο γρήγορα θα είναι τα νέα της «όπλα»

Ελληνική Αστυνομία

Έρευνα αγοράς πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ για την απόκτηση ηλεκτρικών, υβριδικών και plug-in hybrid ΙΧ και μοτοσυκλετών.

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση σε κάποιους φορείς του Δημοσίου γίνεται με γοργούς ρυθμούς και σε κάποιους άλλους με ρυθμό χελώνας.

Η Ελληνική Αστυνομία όπως αποδεικνύεται αποτελεί ένα Σώμα το οποίο έχει «αγκαλιάσει» την ηλεκτροκίνηση και σε πολλές περιοχές της χώρας κυκλοφορούν ήδη ηλεκτρικά περιπολικά.

Περιπολικά Ελληνικής Αστυνομίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα όπως φαίνεται προχωρά ένα βήμα παραπάνω και η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε έρευνα αγοράς προμήθειας ηλεκτρικών, υβριδικών και plug-in hybrid μοντέλων για ντυθούν με τα χρώματα της υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν έως την Πέμπτη 4 Απριλίου τα διαθέσιμα μοντέλα, που έχουν σε ειδικά χαρακτηριστικά και υψηλών επιδόσεων.

Συνολικά η ΕΛΑΣ αναμένεται να προμηθευτεί από 100-150 οχήματα από συνολικά 7 κατηγορίες, τα οποία αναμένεται να αντικαταστήσουν τα γηρασμένα και ταλαιπωρημένα παλαιά περιπολικά που διαθέτουν πολλά αστυνομικά τμήματα.

Περιπολικά Ελληνικής Αστυνομίας

Κατηγορία Οχημάτων

Οι κατηγορίες των οχημάτων που θέλει να αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία είναι 7 και στην εκάστοτε κατηγορία θα προμηθευτεί από 100 έως 150 μονάδες με αποτέλεσμα το σύνολο των νέων οχημάτων να κυμαίνεται από 700 έως 1.050 μονάδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Η πρώτη κατηγορία αφορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων (με υψηλή τελική ταχύτητα) που ανήκει στην κατηγορία C και έχει αυτονομία τουλάχιστον 500 χλμ. κατά το πρότυπο WLTP.
  • Η δεύτερη κατηγορία αφορά σε ηλεκτρικά τετρακίνητα (4Χ4) ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή Crossover (C-SUV segment) με αυτονομία τουλάχιστον 500 χλμ. κατά το πρότυπο WLTP.
  • H τρίτη κατηγορία αφορά σε υβριδικά αυτοκίνητα (C-segment total).
  • Η τέταρτη κατηγορία αφορά σε υβριδικά μοντέλα 4X4 ή Crossover (C-SUV segment)
  • H πέμπτη κατηγορία αφορά σε plug-in hybrid μοντέλα (C-segment total)
  • Η έκτη κατηγορία αφορά σε plug-in hybrid αυτοκίνητα 4Χ4 ή Crossover (C-SUV segment)
  • Η έβδομη και τελευταία κατηγορία αφορά σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες
Περιπολικά Ελληνικής Αστυνομίας

Οι υποψήφιοι εισαγωγείς ή κατασκευαστές θα πρέπει να αποστείλουν αναλυτικά τα στοιχεία των οχημάτων του που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν: Μάρκα, Μοντέλο, Έκδοση, Τιμή έκαστου τεμαχίου (συμπεριλαμβανομένων Κρατήσεων υπέρ Δημοσίου, Φ.Π.Α. Ε.Τ.Τ.), Κυβισμός (για HEV & PHEV), Χωρητικότητα Μπαταρίας σε KWh για EV, Ισχύς σε HP για EV & Συνδυασμένη για HEV & PHEV,  Ροπή σε Mm για EV & Συνδυασμένη για HEV & PHEV, Τελική Ταχύτητα σε Km/h, Επιτάχυνση 0-100 Km/h σε sec, Αυτονομία σε Km για EV (για μικτή/συνδυασμένη χρήση κατά W.L.T.P., Χρόνος παράδοσης σε μήνες από υπογραφή σύμβασης, Τιμή μονάδας (συμπεριλαμβανομένου ειδικού τέλους ταξινόμησης (Ε.Τ.Τ.), ΦΠΑ και κρατήσεων*),Χρόνο Παράδοσης των ειδών από την υπογραφή της σύμβασης.

Η ενδεικτική ποσότητα εκάστης κατηγορίας: 100 – 150 τεμάχια.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ