Η νέα καλωδιωτή γέφυρα που θα ενώσει την Ελλάδα με την Τουρκία – Πού θα βρίσκεται

Νέα γέφυρα Ελλάδα Τουρκία

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την οριστική μελέτη κατασκευής μίας νέας γέφυρας η οποία θα βελτιώσει τις οδικές μεταφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ένα αποφασιστικό βήμα για τη βελτίωση των οδικών μεταφορών και κατ’ επέκταση την οικοδόμηση ενός κλίματος συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έγινε χθες, Τρίτη 30 Αυγούστου, μιας και μπήκαν τα θεμέλια για την κατασκευή μίας νέας γέφυρας στους Κήπους του Έβρου.

Ειδικότερα, υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ της Εγνατίας Οδού και της σύμπραξης Μαυράκης & συνεργάτες - Egis, για την οριστική μελέτη μιας καλωδιωτής «extradose» γέφυρας, τριών ανοιγμάτων με συνολικό μήκος 841 μ. 

Νέα γέφυρα Ελλάδα Τουρκία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη γέφυρα μελετά η ελληνική πλευρά με τη συμφωνία και συνεργασία και της τουρκικής πλευράς, μέσω της Εγνατία Οδος ΑΕ, όπως ανακοίνωσε σε ανάρτησή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της τελευταίας, Κωνσταντίνος Κουτσούκος.

Η υλοποίηση της νέας γέφυρας, η οποία θα αποκαλείται «γέφυρα φιλίας», βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ και αποτελεί προϊόν της συστηματικής εργασίας όλων των εμπλεκόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων του Υποδομών & Μεταφορών και του υπουργείου Εξωτερικών τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής πλευράς.

Σύμφωνα με τον CEO της Εγνατίας Οδού, η κατασκευή της γέφυρας θα βελτιώσει τις οδικές μεταφορές στους Κήπους του Έβρου, μία περιοχή που αποτελεί πύλη μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους Κήπους του Έβρου υπάρχει ήδη γέφυρα (η γνωστή Γέφυρα Κήπων) μήκους 800 μέτρων που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία, στον ποταμό Έβρο. Ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού, ακριβώς πριν ξεκινήσει στην το Δέλτα του Έβρου και ουσιαστικά αποτελεί σημαντικότερο οδικό σύνορο μεταξύ των δύο κρατών.

Ελλάδα τουρκία γέφυρα κήποι έβρου
Η τωρινή γέφυρα των Κήπων
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις δυο άκρες της Γέφυρας των Κήπων βρίσκονται οι συνοριακοί σταθμοί των Κήπων, από τη μεριά της Ελλάδας και των Υψάλων από την πλευρά της Τουρκίας. 

Η γέφυρα έχει ιδιαίτερα μεγάλη συμβολική σημασία, δεδομένου ότι η μισή επιφάνειά της είναι βαμμένη στα χρώματα της Ελλάδας, και η άλλη μισή στα χρώματα της Τουρκίας. Επίσης, η γέφυρα φέρει και τον σταυρό και την ημισέληνο, τα σύμβολα των σημαιών των δύο γειτονικών χωρών, που κυματίζουν αντικριστά.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ