Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Δήμου Πειραιά

Ηλεκτρικά peugeot στον Δήμο Πειραιά

Με οκτώ σύγχρονα οχήματα ενίσχυσε τον στόλο του ο Δήμος Πειραιά, έξι από τα οποία είναι 100% ηλεκτρικά και διακρίνονται για τις σύγχρονες τεχνολογίες τους.

Σημαντική αναβάθμιση για τον στόλο του Δήμου Πειραιά, με 8 σύγχρονα οχήματα που θα ενισχύσουν τόσο τις υπηρεσίες του αποκομιδής των απορριμάτων όσο και άλλους νευραλγικούς τομείς του δήμου.

Ανάμεσα στα 8 καινούργια οχήματα, υπάρχουν και έξι αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της Peugeot, και συγκεκριμένα πέντε e-208, και ένα e-Partner. Τα πρώτα διακρίνονται -μεταξύ άλλων – για την ιδιαίτερα κομψή εμφάνισή τους, όπως και για το αποδοτικό κινητήριο σύνολό τους, όπου πρωταγωνιστεί ένας ηλεκτροκινητήρας 136 ίππων και μια μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh που εξασφαλίζει 362 χλμ. αυτονομίας με μία φόρτιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ηλεκτρικά peugeot στον Δήμο Πειραιά

Ιδιαίτερα χρήσιμο στον Δήμο Πειραιά αναμένεται να αποδεχθεί και το e-Partner με αυτονομία 275 χλμ., ικανότητα ρυμούλκησης πάνω απο 750 κιλά, ωφέλιμο φορτίο 4,4 κυβικά μέτρα και ικανότητα διαχείρισης φορτίου 800 κιλών.

peugeot e-208 Δήμος Πειραιά

Από τα συνολικά 6 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που παρελήφθησαν με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», τα τρία διατέθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία, ενώ το mini van και τα άλλα δύο οχήματα, αξιοποιούνται από Διευθύνσεις του δήμου, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών τους. Επιπλέον, παρέλαβε δύο καδοπλυντήρια με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ηλεκτρικά peugeot στον Δήμο Πειραιά

Η παραλαβή των οχημάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Ρέππα, στον πρόσφατα ανακαινισμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά στο Σχιστό.

Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πειραιά θα παραλάβει κι άλλα οχήματα, εκσυγχρονίζοντας ακόμη περισσότερο τον στόλο του.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Από την αρχή της πρώτης μας θητείας αλλά κυρίως της δεύτερης, δεν έχουμε σταματήσει να ενισχύουμε τον στόλο της Καθαριότητας κι άλλων υπηρεσιών «καθημερινότητας» του δήμου μας, έχοντας πλέον  εκσυγχρονίσει το μεγαλύτερο μέρος του.  Ο Πειραιάς είναι μια καθαρή πόλη και η μεγάλη, θετική αυτή αλλαγή που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο κέντρο και στις συνοικίες, η οποία αναγνωρίζεται από κατοίκους και επισκέπτες, δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα σκληρής και συστηματικής  δουλειάς. Έχω ξαναπεί πως Διοίκηση, εργαζόμενοι και  εξοπλισμός είναι οι «άξονες» για έναν καθαρό Πειραιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ηλεκτρικά peugeot στον Δήμο Πειραιά

Επιπλέον, δεν αφήνουμε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που να μην συμμετέχει ο Δήμος Πειραιά και επίσης, δεν είναι τυχαίο, ότι σε όποιο πρόγραμμα υποβάλαμε πρόταση, χρηματοδοτηθήκαμε. Αυτό το αναφέρω,  γιατί ο Δήμος Πειραιά αν και πλέον είναι «νοικοκυρεμένος» στα οικονομικά του,  δεν είναι εύρωστος. Αξιοποιούμε λοιπόν κάθε ευκαιρία και δυνατότητα για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως είναι το «Α. Τρίτσης» και το «Φιλόδημος».

νέα οχήματα Δήμος Πειραιά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαίρομαι ιδιαίτερα που με την προμήθεια των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η πόλη μας θα αποκομίσει πολλαπλά οφέλη, υιοθετώντας φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες. Η ηλεκτροκίνηση  με την οικολογική της λειτουργία άλλωστε συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Είμαστε λοιπόν ικανοποιημένοι αλλά επειδή ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον στόλο μας και να προσπαθούμε καθημερινά, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δημότες μας και  σε αυτή την κατεύθυνση τα νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα, αποτελούν ένα απαραίτητο και πολύτιμο εργαλείο».

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ