Έρχεται η νέα γέφυρα που θα ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία -Πότε θα είναι έτοιμη

Νέα γέφυρα Ελλάδα Τουρκία

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη κατασκευής της δεύτερης οδικής γέφυρας στον Έβρο που θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες, αλλά και τις σχέσεις των δύο χωρών.

Εντός του τρέχοντος έτους φαίνεται ότι θα ξεκινήσει η φάση κατασκευής της δεύτερης γέφυρας στον Έβρο, στο πέρασμα Κήποι-Υψάλα, που θα καταστήσει ευκολότερες τις εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και θα ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις τους.

Όπως αναφέρει το Timeturk, πριν από λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, επιθεώρησε την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί η γέφυρα, και αφού έλαβε ενημέρωση για το πρότζεκτ, ανέφερε ότι το έργο θα επιταχύνει τις διελεύσεις μεταξύ των συνοριακών πυλών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
νέα γέφυρα ελλάδα τουρκία

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το κομμάτι της γέφυρας που θα βρίσκεται στην τουρκική πλευρά θα κατασκευατεί από Γενική Διεύθυνση Αυτοκινητοδρόμων, ενώ το τμήμα εντός της χώρας μας, από την ελληνική κυβέρνηση.

Το έργο

Η γέφυρα θα είναι καλωδιωτή “extradosed” τριών ανοιγμάτων, με το μήκος της να ανέρχεται σε 811 μ., εκ των οποίων τα 344 μ. θα βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας. Θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πλευρικές διαμορφώσεις πεζοδρομίων για τον κάθε κλάδο.

Θεωρείται ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς εξυπηρετεί λειτουργικά τη διασύνδεση Ελλάδας και Τουρκίας με τον Πανευρωπαϊκό Διάδρομο IV (Βερολίνο-Σόφια-Θεσσαλονίκη), τη λειτουργική σύνδεση της Τουρκίας μέσω της Εγνατίας Οδού με τον Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου Χ και τις βαλκανικές χώρες, με άμεσα οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα.

νέα γέφυρα ελλάδα τουρκία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η γέφυρα θα βελτιώσει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής άνεσης, θα συμβάλλει στην εθνική πολιτική περιφερειακής ανάπτυξης και γενικότερα στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Οδού (επιπτεύουσα αρχή του έργου), Κωνσταντίνο Κουτσούκο, η οριστική μελέτη για τη γέφυρα αναμένεται να παραοδοθεί έως το τέλος Ιουνίου, ενώ μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης. 

νέα γέφυρα ελλάδα τουρκία

Επισήμανε δε ότι η ολοκλήρωση του έργου θα απαιτήσει τουλάχιστον δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι αποκλείεται να είναι έτοιμη πριν το 2026.

Θυμίζουμε ότι στον Έβρο ήδη υπάρχει γέφυρα που φρόντιζει για την οδική σύνδεση Ελλάδας-Τουρκίας. Κατασκευάστηκε το 1958 και έχει κριθεί ανεπαρκής λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και της αυξημένης χρήσης από τουρίστες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ