Πώς οι Ισραηλινοί φέρνουν το τέλος στη βενζίνη και το diesel - Η νέα επαναστατική τεχνολογία

Κατασκευή εξαρτημάτων αυτοκινήτου

Μπαταρίες που θα φορτίζουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα παράγουν Ισραηλινοί, αλλάζοντας τα δεδομένα στον χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Τη νέα αυτοκινητική επανάσταση έχει φέρει η ηλεκτροκίνηση αλλάζοντας εκ βάθρων όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το αγαπημένο μας μεταφορικό μέσο. Πρόκειται για ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του αυτοκινήτου, που απαιτεί από τους οδηγούς να ξεχάσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και να στραφούν στα καλώδια φόρτισης και τα ηλεκτρομοτέρ.

Προϊόντος του χρόνου, η ηλεκτροκίνηση αυξάνει την οπαδική της βάση, αν και υπάρχουν ακόμα πολλοί που αρνούνται να αγκαλιάσουν τον ηλεκτρισμό, υπό τον φόβο της αυτονομίας κίνησης των ηλεκτρικών ΙΧ, ο οποίος συνοδεύεται από δυσαρέσκεια για το μη επαρκώς αναπτυγμένο δίκτυο φόρτισης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
storedot μπαταρία

Λύση σε αυτό το πρόβλημα υπόσχεται ότι μπορεί να δώσει η ισραηλινή εταιρεία StoreDot”, η οποία έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με αυτοκινητικούς κολοσσούς όπως η Volvo και η Mercedes, και έχει ως στόχο να διαθέσει στην αγορά από το επόμενο έτος μπαταρίες που θα μπορούν να εφοδιάζονται με 160 χλμ. μέσα σε 5 λεπτά.

Επίσης, στόχος της έως και το 2028 είναι να παράγει μπαταρίες ημι-στερεής κατάστασης που θα «παίρνουν» 160 χλμ. σε 3 λεπτά, και το 2032 μπαταρίες που θα φτάνουν στο ίδιο επίπεδο φόρτισης σε μόλις 2 λεπτά. Προσώρας, ωστόσο, δεν γνωρίζει πως θα επιτύχει τον μακροπρόθεσμο στόχο της.

Η υφιστάμενη προσέγγιση της StoreDot αφορά στην αντικατάσταση του γραφίτη στην άνοδο μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου με μικροσωματίδια πυριτίου.

Επισής, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της StoreDot, Doron Myersdorf, μεταξύ άλλων αξιοποιούνται πρόσθετα πολυμερών και αγώγιμα πρόσθετα, ενώ πολύτιμη βοήθεια προσφέρει και η τεχνητή νοημοσύνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
storedot μπαταρία

«Υπάρχει μια ολιστική λύση, η οποία επιτρέπει όχι μόνο καλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, αλλά και τεχνολογία αστραπιαίας φόρτισης. Αυτό λογίζεται ως μια επανάσταση στη βιομηχανία και μέχρι πρότινος θεωρούνται ότι ήταν απίθανο. Είμαστε πραγματικά τυχεροί που βρισκόμαστε στη θέση παρουσιάσουμε μια λύση που αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι όσον αφορά τη γρήγορη φόρτιση.

Σημειώνεται ότι η StoreDot προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρεία Flex-N-Gate, με τη βοήθεια της οποίας θα παραχθούν σκληρά πρισματικά κελιά, αλλά και θα επιτευχθεί η παραγωγή των μπαταριών σε μεγάλη κλίμακα.

Οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι μειώνοντας τον χρόνο φόρτισης, οι κατασκευαστές θα μπορούν να εφοδιάσουν τα ΙΧ τους με μικρότερου βάρους μπαταρίες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ