Νέα απάτη με γυρισμένα χιλιόμετρα - Αντί για 60.000 είχε 180.000 χιλιόμετρα

Metaxeirismeno 1

Η εξαπάτηση του κοινού με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα στο κοντέρ τους συνεχίζεται, όπως φαίνεται και από αυτή την τελευταία μέχρι στιγμής υπόθεση εξαπάτησης.

Αναμφίβολα ο αριθμός των χιλιομέτρων που έχει διανύσει ένα αυτοκίνητο παίζει καταλυτικό ρόλο στην αξία που έχει ως μεταχειρισμένο και είναι ένα από τα δεδομένα που το κοινό πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του.

Αυτή ακριβώς τη σημασία που έχουν τα χιλιόμετρα για την αξία ενός μεταχειρισμένου εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι για να πουλήσουν ένα μοντέλο σε σημαντικά υψηλότερη τιμή από εκείνη που αντιπροσωπεύει την πραγματική του αξία γυρίζοντας τα χιλιόμετρα που αναγράφονται στο κοντέρ του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελευταία υπόθεση με γυρισμένα χιλιόμετρα που έχει γίνει γνωστή επί ευρωπαϊκού εδάφους μας έρχεται από την Ισπανία και αφορά την προσπάθεια πώλησης ενός Renault Grand Scenic.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στους ενδιαφερόμενους αγοραστές ως μοντέλο του 2017, το οποίο είχε στο οδόμετρό του μόλις 60.000 χιλιόμετρα, κάτι που το έκανε πραγματική ευκαιρία για τα δεδομένα της ισπανικής αγοράς με το ζητούμενο ζητούμενο αντίτιμο να βρίσκεται στα 15.000 ευρώ.

Ο αγοραστές άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο Renault λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν, η οποία απείχε πολύ από τα υποτιθέμενα 60.000 χιλιόμετρα που είχε στο κοντέρ του, αλλά και από τη δυσαρέσκεια του πωλητή λόγω της παρουσίας μηχανικού που πραγματοποιούσε ελέγχους στο αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μηχανικός που είχαν μαζί τους οι αγοραστές, εντόπισε παράλληλα διαρροές λαδιού που δεν δικαιολογούνταν αλλά και πιθανή σύγκρουση του αυτοκινήτου στο εμπρός μέρος που δεν αναφέρθηκε από τον πωλητή.

Ο πωλητής μάλιστα γνώριζε πολύ λίγα πράγματα για το Renault Grand Scenic που ήθελε στην κυριολεξία να ξεφορτωθεί και αυτό ώθησε τον μηχανικό που είχαν μαζί τους οι αγοραστές στο να ελέγξει τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου.

Τα στοιχεία για τον αριθμό πλαισίου έδειξαν ότι το συγκεκριμένο Grand Scenic είχε αγοραστεί σε δημοπρασία και ότι τα πραγματικά του χιλιόμετρα δεν ήταν 60.000 αλλά 180.000 χιλιόμετρα. Τέτοιες προσπάθειες εξαπάτησης μας δείχνουν ότι όλοι εκείνοι που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο πρέπει να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση.

Το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που ενδιαφέρει, όσο καλή και αν είναι η τιμή του, θα πρέπει πάντα να συνοδεύεται από συμπληρωμένο βιβλίο συντήρησης και να περνά πάντα από έλεγχο πριν από την αγορά ώστε όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται στους ενδιαφερόμενους αγοραστές να διασταυρώνονται και στην πραγματικότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ