Νέα απάτη στο Facebook -Αγόρασε κλεμμένο Range Rover και το κατέσχεσε η αστυνομία

κλεμμένο αυτοκίνητο

Προ δυσάρεστης έκπληξης βρέθηκε ένας οδηγός που είχε αγοράσει πολυτελές όχημα σε πολύ χαμηλή τιμή μέσω Facebook.

Ιδιαίτερα προσκεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί κατά τη διαδικασία αγοράς ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, μιας και καραδοκούν δεκάδες επιτήδειοι που επιθυμούν να πλουτίσουν μέσω αθέμιτων τρόπων.

Θύμα απάτης έπεσε ένας οδηγός από την Αγγλία που αγόρασε ένα Range Rover Evoque για 10.000 λίρες (11.700 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες), αλλά γρήγορα αποδείχθηκε ότι το όχημα ήταν κλεμμένο.

Το αυτοκίνητο πωλούνταν μέσω του Marketplace του Facebook, με το θύμα να σαγηνεύεται από τη χαμηλή τιμή πώλησης του Evoque και να προχωρά στην αγορά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κλεμμένα αυτοκίνητα

Είχε πέσει, ωστόσο, θύμα απάτης η οποία αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο ενός ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία του Warwickshire στον αυτοκινητόδρομο M6.

Από τους ελέγχους που έκαναν οι άνδρες της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο φορούσε διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίες από αυτές που αντιστοιχούσαν στο όχημα, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι το συγκεκριμένο Evoque είχε κλαπεί τον περασμένο Οκτώβριο στο Λονδίνο. Στο σημείο μετέβη γερανοφόρο όχημα και το όχημα κατασχέθηκε.

Απάτες και στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι ηλεκτρονικές απάτες μέσω marketplace έχουν σημειωθεί και στη χώρα μας, με τους δράστες να ακολουθούν κυρίως την εξής μεθοδολογία:

Εμφανίζονται ως πωλητές των οχημάτων καταχωρώντας μέσω διαδικτύου ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης εικονικών οχημάτων, παντός τύπου, σε δελεαστικές τιμές με σκοπό την εξαπάτηση υποψήφιων αγοραστών.

μεταχειρισμένα αυτοκίνητα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ανυποψίαστοι πολίτες έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους και χωρίς να έχουν δει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το προς πώληση όχημα, πείθονται για τη φερεγγυότητα του υποτιθέμενου πωλητή και συμφωνούν για την αγορά του.

Εν συνεχεία, καταβάλλουν σε λογαριασμό Πιστωτικού Ιδρύματος που τους υποδεικνύεται από τους δράστες το χρηματικό ποσό που συμφωνείται, ως προκαταβολή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν το προς αγορά όχημα βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή, πείθονται και καταβάλλουν αντίτιμο και για τη μεταφορά του, οι δράστες, εφόσον τα χρήματα έχουν καταβληθεί στον υποδεικνυόμενο από αυτούς λογαριασμό, διακόπτουν κάθε επικοινωνία με τον υποψήφιο αγοραστή και εκταμιεύουν απευθείας το χρηματικό ποσό που κατατέθηκε στο Πιστωτικό Ίδρυμα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ