Τέλος στα ατυχήματα στη Λ. Ποσειδώνος - Νέα αντιολισθητική άσφαλτος και φωτισμός LED στα πιο επικίνδυνα σημεία

έργα ποσειδώνος

Δύο βασικές οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου, όπου συμβαίνουν συχνά ατυχήματα, βάζει στο πεδίο δράσης της η Περιφέρεια Αττικής με σκοπό τη βελτίωση των επιπέδων οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα από χθες το βράδυ ξεκίνησαν οι τελευταίες σχετικές εργασίες από το ύψος της Λ. Αλίμου στο ρεύμα προς Πειραιά.  Για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας οι εργασίες θα εκτελούνται τις νυχτερινές ώρες από τις 22:00 έως και τις 05:30 το πρωί και αναμένεται να διαρκέσουν μία εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της διοίκησης της Περιφέρειας για την οδική ασφάλεια, με την ολοκλήρωση του τμήματος της Ποσειδώνος, από την λεωφόρο Καλαμακίου μέχρι τη λεωφόρο Αλίμου, ολοκληρώνεται ο οδικός άξονας με ολιστικές εργασίες συντήρησης σε όλα τα στοιχεία του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, η Παραλιακή λεωφόρος από το Φάληρο μέχρι και τη Βάρκιζα παρέχει πλέον νέο αντιολισθηρό και υψηλής ποιότητας ασφαλτοτάπητα, νέα φωτιστικά LED για ασφαλέστερη οδήγηση κατά τις νυχτερινές ώρες, σύγχρονους LED φωτεινούς σηματοδότες, καλλωπισμό του πρασίνου στις κεντρικές νησίδες και ευδιάκριτη οριζόντια και κάθετη σήμανση. Ταυτόχρονα στον ίδιο δρόμο έχει ενισχυθεί σημαντικά η προσβασιμότητα και η ασφάλεια των πεζών μετά την ολοκλήρωση των 2 νέων πεζογεφυρών στον Άλιμο και τον Φλοίσβο. 

λεωφόρος κηφισού

Η παραλιακή Λεωφόρος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της προτεραιοποίησης της Περιφέρειας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, βάση της ανάλυσης των δελτίων οδικών τροχαίων ατυχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα στη Λ. Κηφισού ξεκινούν απόψε οι εργασίες αποκατάστασης των στηθαίων που έχουν καταστραφεί από τροχαία ατυχήματα. Τα στηθαία που θα αντικατασταθούν αφορούν το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον ανισόπεδο κόμβο της Λ. Αθηνών μέχρι το Ρέντη. Στο πλαίσιο των εργασιών θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η αριστερή λωρίδα θα παραμένει κλειστή κατά τις νυχτερινές ώρες (22:00 έως 05:30).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Καθημερινά  με πράξεις και όχι με λόγια αποδεικνύουμε πως η ασφάλεια των πολιτών είναι για εμάς αξία αδιαπραγμάτευτη. Εστιάζουμε σε παρεμβάσεις σε δρόμους υψηλής επικινδυνότητας και αξιοποιούμε σύγχρονα μέσα και εργαλεία με στόχο να απολαμβάνουν οι πολίτες της Αττικής ένα σύγχρονο και λειτουργικό οδικό δίκτυο. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και τη μικρότερο δυνατόν όχληση των πολιτών».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ