Έρχονται νέα air condition στο αυτοκίνητο: Αναγνωρίζουν τα ρούχα που φορούν οι επιβάτες

Air condition πατέντα Geely 2022

Ρύθμιση θερμοκρασίας στην καμπίνα του αυτοκινήτου βάσει των ρούχων που φορούν οι επιβαίνοντες φέρνει μαζί της νέα κινέζικη τεχνολογία.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτου έχει αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους τα τελευταία χρόνια και σε τεχνολογικό επίπεδο και δεν είναι λίγες πλέον οι φορές που εκπλήσσουν τον κόσμο των τεσσάρων τροχών με τις καινοτομίες τους.

Αυτή τη φορά τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω σε μια νέα πατέντα που προέρχεται από την Geely. Σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο η νέα πατέντα του Κινέζου κατασκευαστή δείχνει να αξιοποιεί τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία αναφορικά με την αναγνώριση όχι μόνο προσώπων αλλά και σωμάτων, για την επίτευξη της ιδανικής θερμοκρασίας στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα και με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τη νέα πατέντα της Geely ο κλιματισμός του αυτοκινήτου συνδέεται με ένα νέο αισθητήρα ο οποίος αναγνωρίζει την παρουσία οδηγού και συνοδηγού στο εσωτερικό.

Τα δεδομένα που συλλέγει το σύστημα από τον αισθητήρα ενισχύονται και από την παρουσία κάμερας, η οποία, μέσω και του ειδικού αλγόριθμου που έχει εξελίξει η κινέζικη εταιρεία αναγνωρίζει το είδους του ρουχισμού που ντύνει τους επιβαίνοντες.

Παράλληλα, οι... επιλογές στην ένδυση του οδηγού και του συνοδηγού περνούν από διαρκή έλεγχο από την κάμερα, στην περίπτωση, για παράδειγμα, που κάποιος από τους δύο αφαιρέσει ή προσθέσει ένα ρούχο, ώστε η θερμοκρασία να ρυθμίζεται πάντα στα ιδανικά επίπεδα.

Εκ πρώτης όψεως η πατέντα της κινέζικης Geely φαντάζει εντυπωσιακή. Από την άλλη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη και ως φθηνός εντυπωσιασμός αφού τα συστήματα κλιματισμού των σύγχρονων αυτοκινήτων κάνουν ήδη εξαιρετική δουλειά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και άσχετα από τα ρούχα που φορούν οι επιβαίνοντες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, το άλλο εύλογο ερώτημα που προκύπτει για την κινέζικη πατέντα είναι το πώς θα καταφέρει να βρει την ιδανική θερμοκρασία αν στο εσωτερικό κάθε επιβάτης φοράει διαμετρικά αντίθετα ρούχα.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ