Να νοικιάσω ή να βάλω το αυτοκίνητο στο καράβι; Δίνουμε απάντηση στον γρίφο

europe car

Η απόδραση σχεδόν 400.000 αυτοκινήτων από τα αστικά κέντρα τις ημέρες του Πάσχα απέδειξε πως οι Έλληνες, παρά τις δυσκολίες… δεν κρατιούνται.

Δύο είναι τα επόμενα τριήμερα που γράφει το ημερολόγιο και τα πλάνα των αποδράσεων καταστρώνονται. Το επόμενο της Πρωτομαγιάς (αργία από μεταφορά στις 2 Μαΐου) και του Αγίου Πνεύματος τη Δευτέρα 13 Ιουνίου.

Για αυτά τα τριήμερα και όλες τις υπόλοιπες αποδράσεις που βάζετε στο πλάνο σας υπάρχει πάντοτε το οικονομικό δίλημμα. Φεύγω με το αυτοκίνητο μου ή παίρνω αεροπλάνο / πλοίο και μετά χρησιμοποιώ ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις στον προορισμό;

Οι παράμετροι είναι αρκετές που πρέπει να υπολογιστούν. Πόσοι επιβάτες, πόσες αποσκευές και πόσες ακριβώς ημέρες περιλαμβάνει η απόδραση. Αν ωστόσο στην εξίσωση συνυπολογίσετε την Europcar τότε πιθανότατα να μην έχετε δεύτερες σκέψεις. Η γαλλική εταιρεία με δεκαετίες εμπειρίας στο χώρο των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και του leasing άλλαξε χέρια στην Ελλάδα. Οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν δώσει έναν αέρα ανανέωσης στις υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων και προσφέρουν πρωτοποριακές λύσεις τόσο ως προς τη διαδικασία κλεισίματος του αυτοκινήτου, όσο και στην εξυπηρέτηση από το εξειδικευμένο προσωπικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν είστε ευέλικτοι στις ώρες των πτήσεων και έχετε κάνει σωστό προγραμματισμό τότε μπορεί να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Καθημερινές και συχνές πτήσεις από τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες στα νησιά ή τους απομακρυσμένους προορισμούς στη Βόρεια ή Νότια Ελλάδα (εξαρτάται από ποια πλευρά του… χάρτη ξεκινάτε) τότε τα εισιτήρια μπορούν να είναι μόλις μερικά ευρώ. Στην περίπτωση που θέλετε π.χ. να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητό σας από το λιμάνι του Πειραιά σε ένα νησί των Κυκλάδων τότε μπορεί να σας κοστίσει 160-180 ευρώ το εισιτήριο μόνο για το αυτοκίνητο. Ποσό που μπορείτε να διαθέσετε στην Europcar για να ενοικιάσετε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο από τον νέο στόλο της. Έτσι και πιο οικονομικά σας κοστίζει και οδηγείτε και ένα νέο αυτοκίνητο που πάντοτε ονειρευόσουν. Τρείς ημέρες … απιστίας του παλιού αυτοκινήτου μας για ένα υβριδικό ή αυτόματο που θα δώσει άλλο οδηγικό τόνο στην απόδρασή μας δεν ακούγεται κακή ιδέα!

Απλή, σύγχρονη διαδικασία

Η αύξηση των καυσίμων έχει εκτοξεύσει την τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Ένα αεροπορικό εισιτήριο φαντάζει η ενδεδειγμένη λύση και χωρίς την πολύωρη αναμονή εντός του πλοίου. Παραμονή που και αυτή κοστίζει σε καφέδες, σνακ, καμπίνα κ.λπ. Στην περίπτωση που ο προορισμός που θέλετε να αποδράσετε το επόμενο τριήμερο δεν περιλαμβάνει νησί και πλοίο και μόνο οδήγηση τότε στους υπολογισμούς σας πρέπει να μετρήσετε: το κόστος καυσίμων, το κόστος διοδίων και την πολύωρη οδήγηση. Μία πράξη που με την κούραση και την οδήγηση «συντομεύει» σχεδόν 14 ώρες (οδήγηση, στάση για ξεκούραση κ.λπ.) το τριήμερό μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αντίθετη περίπτωση της ενοικίασης τα πράγματα είναι αρκετά πιο απλά. Η εναλλακτική που δίνεται είναι απλή και οικονομική. Μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό σας μπαίνετε αυτομάτως στην πλατφόρμα της Europcar. Εισάγετε τις ημερομηνίες και τον τύπο του αυτοκινήτου και στο γραφείο (από τα εκατοντάδες που υπάρχουν στην Ελλάδα σε αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ.) έχετε άμεσα, χωρίς γραφειοκρατίες και ένα σωρό υπογραφές το αυτοκίνητό σας.

Η διαδικασία ενοικίασης έχει υπερ- απλουστευτεί από την Europcar και ο στόχος είναι η απόλυτη εξυπηρέτηση του ταξιδιώτη. Αυτοκίνητο ενοικιάζεις άλλωστε για ένα τριήμερο δεν παίρνεις… στεγαστικό δάνειο! Οι άνθρωποι της Europcar μέσα σε λίγα λεπτά σας παραδίδουν το αυτοκίνητο, σχεδόν «του κουτιού», πεντακάθαρο και έτοιμο για να ξεκινήσετε την απόδρασή σας. Μην διστάσετε μαζί με το αυτοκίνητο να ζητήσετε και συμβουλές για τα καλύτερα εστιατόρια ή μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε. Οι άνθρωποι της Europcar είναι βέβαιο πως θα σας δώσουν τις καλύτερες κατευθύνσεις για να κάνετε το ταξίδι σας μια μοναδική εμπειρία.

Μπείτε εδώ και κλείστε άμεσα στο αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει στις καλύτερες τιμές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ