Αυτό είναι το μυστικό του νέου Honda Civic Type R

honda civic type r

Μεταξύ των αμέτρητων αρετών του, το νέο Honda Civic Type R έχει κι ένα πολύ στιλάτο και ευφυές μικρό εξάρτημα που κοστίζει μόλις 25 δολάρια: τις βαλβίδες αέρα των ελαστικών.

Πρόκειται για μια ιδέα που προέρχεται από τις μοτοσικλέτες της Honda, ορατή με μια πιο λεπτομερή ματιά: οι βαλβίδες αέρα των ελαστικών προεξέχουν από τις ζάντες σε ορθή γωνία, απόλυτα παράλληλες με το έδαφος, ασημένιες σε κοντράστ με τις σκουρόχρωμες ζάντες αλουμινίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιός, άραγε, είναι ο λόγος; Αρχικά θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι σχετίζεται με τους αισθητήρες πίεσης των ελαστικών, που δεν θα μπορούσαν να λείπουν ειδικά από ένα τέτοιο σπορ αυτοκίνητο, με ελαστικά χαμηλού προφίλ, στο οποίο οι πιέσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο για την ακρίβεια της σπορ οδήγησης - στο δρόμο ή στην πίστα.

ελαστικά honda civic type r

Όμως, ο λόγος είναι πολύ πιο απλός, και καθόλου περίπλοκος: η οριζόντια τοποθέτηση των βαλβίδων εξυπηρετεί αποκλειστικά σκοπούς πρακτικότητας. Είναι, δηλαδή, πολύ πιο απλό να συνδέσεις την παροχή αέρα όταν μία βαλβίδα εξέχει οριζόντια από τη ζάντα - χωρίς να είσαι αναγκασμένος να τη συνδέσεις υπό γωνία, στριμωγμένη ανάμεσα στις ακτίνες της ζάντας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά σε ένα track day, όπου ο διαρκής έλεγχος της πίεσης των ελαστικών είναι απαραίτητος, αυτή μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα βολική πολυτέλεια. Και η Honda το γνωρίζει πολύ καλά από τις μοτοσικλέτες της, όπου τα πράγματα είναι ακόμα πιο στριμωγμένα στις ζάντες, και η ιδέα αυτών των βαλβίδων εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα, την υιοθέτησαν και οι μηχανικοί των αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρείας - και είναι κάτι υπέροχο, στην απλότητα και βολικότητά του.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ